Hat platformon közel negyven új környezetbarát Hyundai érkezik


A Hyundai bejelentette, hogy a csoport két autómárkája 2025-ig 38 környezetkímélő modellt mutat be, amelyek között olyan modellek vannak, mint a már bemutatott Ioniq vagy Kona elektromos változatai.   

A Hyundai csoport szokásos éves prezentációja keretében idén ismét bemutatta jövőbeli terveit, amelyek olyan modelleket is tartalmaznak, amik már a csoport új generációs padlólemezeire épülnek. Ez a hat egységből álló platformgenerációt egyértelműen a villamosítás jegyében fejlesztették ki, így modelltől és piactól függően részben vagy egészben alkalmasak villanymotoros meghajtás fogadására is. A Hyundai csoport agresszív célokat tűzött ki a villamosítás terén, amelyek olyan globális autógyártókkal emelik egy szintre a vállalatot, mint amilyen a Toyota, a Mercedes-Benz, stb.   


A Hyundai jelenleg hatféle platformot használ, amelyek között a kisautókhoz használt padlóváztól egészen a haszonjárművekhez használt struktúráig minden megtalálható. Miközben az új generáció fejlesztésénél figyeltek a biztonság növelésére és a tömeg csökkentésére, amelyek a jövőben életbe lépő szabványokhoz igazodnak, a kialakításuknál ugyanilyen figyelmet fordítottak a platformok modularitására, adaptációjára is. Ez pedig annyit jelent, hogy miközben a vállalat globális termékkínálata tovább bővül, még nagyobb lesz a különböző méretű járművek padlólemezeinek integrációja. 


A célterületek részeként a kisebb kompakt modellek teljesen elektromos meghajtást kapnak, amelyek a városi környezethez igazodva 200 km körüli hatótávval rendelkeznek majd, miközben a középkategóriás modellek 500 km körüli hatótávú hibrid és plug-in hibrid felépítéssel érkeznek és ennél fogva benzinnel és árammal is működni tudnak. A nagyobb szegmensben, így a szállító járművek terén üzemanyagcellás modellek érkezésére számíthatunk, de a vállalat azt is tervezi, hogy hidrogénhajtással kisebb modellek is bemutatkozhatnak, hiszen ezen technológia a tisztán elektromos hajtással együtt ugyanolyan megbízható alternatívát kínálhat.  


Indiában például az elektromos autók piaca jelenleg még nem is létezik, ám a Hyundai ezen piaci szegmensben is számít egyik legfontosabb piacára. A Kona Electric bevezetését hivatalosan is bejelentették már és a Kia testvérmárkával együtt a csoport jelentős piaci dominanciára tud szert tenni a jövő villanyautó piacain.  

Forrás: carwale.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését