A Hyundai bemutatta saját mobilitási jövőkoncepcióját


A Hyundai Motor a Las Vegasban idén is megrendezett Szórakoztatóelektronikai szakkiállításon bemutatta azon jövőbemutató stratégiáját, amellyel megvalósulhat a vásárlók mobilitási szabadsága.  

A Hyundai előremutató víziója három kulcsterületre alapoz: a nyitott innováció fejlesztései, a vállalat villanyautó-stratégiája és az összekapcsolt mobilitás globális vezetőjévé válásához vezető stratégia. A vízió célja, hogy a jövőbeli életmódot egy olyan társadalomban biztosítsa, amely az élet minden területét összekapcsolja a mobilitás autós élményével. A Hyundai új személyre szabott járműtervezési koncepciója az autonóm közlekedésre épülve lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes mértékben egyénire és életstílusuknak megfelelőre alakítsák vezetési környezetüket.  


A Hyundai az okos járművek által összegyűjtött adatokat felhasználva egy olyan informatikai környezetet szeretne bevezetni, ahol a nyilvános adatok áramlása különböző alrendszereken keresztül történik a járművek és azok környezete között. Ez megkönnyítheti majd az összekapcsolt járművek elfogadását és egyben megszilárdíthatja a Hyundai vezető pozícióját a jövő mobilitásában. A vállalkozási és innovációs üzletág központjaként létrehozott Hyundai CRADLE leányvállalat felelős a Hyundai tisztább és integráltabb közlekedési megoldási víziójának biztosításáért. Ezen célok elérése érdekében a Hyundai tavaly több mint 30 olyan ígéretes vállalatba fektetett, mint a WayRay, vagy a Perceptive Automata.  


A nyílt innovációs terv részeként a Hyundai bemutatta vadonatúj Hyundai Elevate Sétáló Autójának koncepcióját és prototípusát, amely a robotika erejét és a villanyautók technológiáját ötvözve oda is eljuthat, ahová előtte egyetlen jármű sem volt képes. A négylábú Hyundai Elevate újraértelmezi a járműmobilitás határait és elgondolásait. Az autó négy ügyesen forgatható és mozgatható lábával minden képzeletet felülmúlóan lehet hasznosítani és ezzel a Hyundai egy egészen új járműkategóriát, a Végső Mobilitási Járművet (Ultimate Mobility Vehicle – UMV) is megalkotta.


„Technológiai fejlesztéseinkkel a Hyundai a jövőbeli mobilitási életstílus elkötelezett autógyártója lesz, amely minden egyes ügyfél számára testre szabható” - mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor Grouop kutatási és fejlesztési részlegének vezetője. „A„ Design Your Own World ”koncepció a Hyundai válasza arra, hogyan kell az ügyfeleket bátorítani arra, hogy a kívánt járműkörnyezetet kialakítsák.”


A Hyundai úgy hiszi, a személyre szabható jármű nem luxus, hanem az autonóm vezetéstechnológia korának vásárlói életstílusának velejárója. A koncepció erre a meggyőződésre épül és célja, hogy minden vásárló személyre szabott teret hozhasson létre a járművében. Ez a koncepció lehetővé teszi a vásárlónak, hogy kiválassza autójának kezdeti hardver és szoftverkonfigurációját, amit az egyéni igényei szerint továbbfejleszthet, frissíthet.  


A frissített villanyautó-stratégia részeként a Hyundai olyan új elektromos modelleket mutat be, amelyek új, dedikált ’E-GMP platformra épülnek és lehetővé teszi az egyéni ügyfelek különböző igényeinek kielégítését. A jelenleg fejlesztés alatt álló padlólemez a világ első integrált hajtótengely technológiáját (Integrated Drive Axel – IDA) is magában foglalja, amely csendesebb és még stabilabb vezetési élményt nyújt a jövőben.  


„A dedikált elektromos járműmodellek testre szabható felszereltséget kínálnak, így a járművezetők hatékonyabban változtathatják meg a járművek terét és konfigurációját, mint a hagyományos belső égésű motorral épített modellek esetében” – mondta Wonhong Cho, a Hyundai Motor Ügyfélkezelési és Marketing részlegének alelnöke. „A legmodernebb tervezési koncepciónk révén a Hyundai Motor igyekszik teljesen új élményt nyújtani a különböző életstílusú és szükségletű fogyasztók számára, ami túlmutat az autonóm vezetési technológián.”


Az autó ezzel többé már nem csak egycélú gép és a Hyundai ezért azt a tényt is figyelembe vette, hogy a variációk számát megjósolni sem lehet. A Hyundai úgy hiszi, hogy az összekapcsolt járműtechnológiát minden egyes autóba integrálni kell és ezzel minden egyes egyéni vezető biztonságos és kényelmes autós életstílust tud élvezni. A Hyundai annak részleteit is feltérképezi, hogy olyan vevőorientált megoldásokat tudjon kínálni, amelyek az összekacsolt járműtechnológia világában is pozitív hatást gyakorolnak az életstílusra. 


És itt kezdődik az innovatív összekapcsolt járműtechnológia megtestesülése. A világ összes tájáról összegyűjtött zettabájtokkal a Hyundai képes lesz fejleszteni a vásárlók vezetési élményét és biztosítani biztonságukat azzal, hogy az útviszonyokra és az időjárásra vonatkozó valós idejű adatokat nyújthat számukra és autójuk számára. A Hyundai összekapcsolt járműtechnológiája a jövőben lehetőséget ad a vásárlóknak a külső hozzáférésre járművükhöz. Egy új nyílt platform bemutatásával a Hyundai által közölt nyilvánosan elérhető járműadatok segítéségével egy harmadik fél elképzelése is bekerülhet a rendszerbe.


„Célunk, hogy 2022 elejére 10 millió aktív összekapcsolt felhasználóval rendelkezzünk világszerte és a világpiac összes járműszegmensére alkalmazzuk az összekapcsolt járműtechnológiát” – mondta Jungsik Suh, a Hyundai Motor Group ICT részlegének alelnöke. „A Hyundai nemcsak arra törekszik, hogy világszerte az összekapcsolt autók első számú szolgáltatójává váljon, hanem olyan nyitott autós szolgáltatásokat is biztosítson, amelyek nyílt platformon keresztül felülmúlják a jelenlegi szolgáltatási kört és ezáltal kitapossuk az utat a„ áthidaló kapcsolat ”koncepció megvalósításához. .


A fejlett mesterséges intelligencia (AI) technológiájának kihasználása érdekében a Hyundai folyamatosan bővíti kutatóhálózatát, amelynek részeként megalapította az AI Research Labot (AIR Lab) Koreában és az AI Research Centert (AIR Center) az Egyesült Államokban, amelyek kizárólagosan a mesterséges intelligencia kutatási-fejlesztési tevékenységét végzik. A két létesítmény a számítógépes érzékelés és a gépi tanulás mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatására összpontosít, amelyek az autonóm vezetés és a robotika technológia továbbfejlesztésének alapvető elemei.


Mindezeken túlmenően a Hyundai Motor Group célja, hogy fokozza versenyképességét a mesterséges intelligencia technológiájának terén és ezért társul a jövőkutatással foglalkozó akadémiai intézményekkel és startup vállalatokkal is. A Hyundai nemrégiben a szöuli Nemzeti Egyetemmel együttműködve kutatási és fejlesztési szándéknyilatkozatot írt alá, a 2019-től teljes körűen működő projekt a tanulásalapú automatikus felismerési és videokommunikációs technológiára összpontosít. A vállalat arra is törekszik, hogy olyan különböző típusú szervezetekben bővítse partneri hálózatát, mint például Izraelben a Technion, Kínában a DeepGlint, valamint számos olyan kutatóintézet és laboratórium az Egyesült Államokban és Kínában, amelyek autóipari és azon túli következő generációs AI technológiák fejlesztésével foglalkoznak. 



Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben