A Hyundai Ioniq Délkelet-Ázsia legbiztonságosabb autója


A harmadik alkalommal megrendezésre került ASEAN NCAP Grand Prix díjátadón a dél-koreai Hyundai Motor környezetbarát Ioniq modelljét választották a térség legbiztonságosabb modelljének. 

A Délkelet-Ázsiában működő járműértékelő program, az ASEAN NCAP olyan járműbiztonsági értékelő program, amely az ASEAN régió 10 országában értékesített autók teljesítményét osztályozza. A programot a Maláj Közúti Közlekedésbiztonsági Kutatóintézet (Malaysian Institute of Road Safety Research – MIROS) és a Globális Újautó-értékelő Program (Global New Car Assessment Program – Global NCAP) hozta létre. 

A legjobban teljesítő és öt csillagot elérő modellek kétévente egy Grand Prix díjért is versengenek, amely négy kategóriában hirdeti ki annak győztesét: a legjobb gyerekvédelem, a legjobb felnőtt védelem, a legjobb biztonsági asszisztensrendszer és a mindenben legjobb.     


Az idei díjátadón a Hyundai Ioniq Hybrid modellt két kategóriában, a legjobb biztonsági asszisztensrendszerek és a mindendben legjobbnak választották, amivel olyan korábbi díjnyertes gyártókat utasított maga mögé, mint a Toyota, a Honda és a Nissan.  

A Hyundai Motor azzal magyarázta győzelmét, hogy azt nagyrészt a fejlett biztonsági rendszereknek, köztük a hét légzsáknak, a frontális ütközésvédelemnek, a holttérfigyelő rendszernek és a sávtartó rendszernek köszönhetik. A gyártó azt a reményét is kifejezte, hogy ez a győzelem tovább tudja növelni az autó eladási eredményeit az ASEAN piacain, amelyet a szakértők 5 millió darabosra becsülnek.  

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését