A Hyundai saját vezeték nélküli töltőtechnológiát fejlesztett


A dél-koreai Hyundai Motor olyan alacsony frekvenciájú vezeték nélküli töltési rendszert fejlesztett ki elektromos járművek számára, amelyek mind rövid-, mind pedig középhatótávú töltésre alkalmasak lehetnek. 

A Hyundai Motor nemrég a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) részvételével egy konferenciát tartott a Hyundai Motor Stúdió Goyang élményközpontjában. A konferencián, amelyen több mint húsz, a világ minden tájáról, köztük az Egyesült Államokból, Németországból és Japánból összegyűlt szakértő vett részt, azt a célt tűzték ki, hogy megteremtsék az elektromos járművek mágneses mezőt használó vezeték nélküli töltési szabványait. 


A vállalat a konferencián bemutatta saját alacsony frekvenciás antennát használó helymeghatározási technológiáját, amely lehetővé teszi, hogy a jármű és a töltőállomás közötti távolság meghatározásával az autót pontosan a vezeték nélküli töltőhöz irányítsák. A Hyundai Motor szerint a technológiája akár 5 méteres középtávról is működik, amelynek kifejlesztése emellett relatív olcsó is volt, mert ugyanazt az alacsony frekvenciás antennát használták fel, amit a kulcsnélküli rendszerekhez alkalmaznak.  


Amennyiben a technológiát az ISO szakemberei nemzetközi szabványként hitelesítik, akkor ez jelentős bevételt hozhatna a Hyundai csoport számára, hiszen ettől kezdődően a vállalat jogdíjakat kaphatna minden olyan más vállalattól, amely ezt a technológiát kívánja alkalmazni saját termékeiben.


A világ elektromos autóinak piaca a 2017-es 690 ezer darabos szintről idénre 1,42 milliósra ugorhat, ám az iparág egyelőre még egyáltalán nem rendelkezik a vezeték nélküli töltési technológia szabványaival. „A globális autógyártók egyre intenzívebben versengenek a nemzetközi szabványok hitelesítésének megszerzéséért” – mondta a Hyundai egyik képviselője. „Keményen fogunk dolgozni azon, hogy megnyerjük ezt a versenyt és lehetővé tegyük ügyfeleink számára, hogy kényelmesebben tudják feltölteni villanyautóikat.” 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését