A Hyundai új autótöltőt és automata parkolórendszert fejlesztett


A Hyundai Motor és a Kia Motors videón mutatta be új, vezeték nélküli elektromos autótöltő rendszerét és automatizált parkoló-szolgáltatását.

Az új rendszer egyszerre nyújt kényelmes, egyszerű megoldást azon járművezetők számára, akik a villanyautók számának robbanásszerű növekedésével egyre inkább túlzsúfolt bevásárlóközpontokban igyekeznek töltőhelyet és szabad parkolóhelyet keresni. A rendszer az autonóm járműtechnológiára épülve automatikusan “elszállítja” a teljesen feltöltött autót a töltőállomásról, így már jöhet is a következő.


Miután okostelefonunkkal töltésre utasítottuk autónkat, az automatikusan megkeresi a legközelebbi szabad, vezeték nélküli töltőpontot. Miután az autó feltöltődött, az automatizált parkoló-szolgáltatás (Automated Valet Parking System – AVPS) használatával szintén teljesen magától odébb is parkol egy üres helyre, így a töltőhelyet egy másik automatizált jármű foglalhatja el. Ezután ha a vezető telefonján keresztül hívja, a kocsi magától érte is megy.


A teljes folyamat során a parkoló, a töltő, az autó és a vezető telefonja folyamatosan kommunikál egymással. A parkolóház elküldi az autónak az üres parkoló- és töltőhelyek pontos helyzetét, miközben a töltőrendszer folyamatosan figyeli a töltöttség mindenkori szintjét.


Hyundai és a Kia arra készül, hogy az új töltő és parkolórendszer technológiáját a 4-es szintű önvezetésre képes modelljeik megjelenésével egy időben, már 2025 körül bevezetné. A Hyundai csoport ugyanakkor első önvezető autóinak forgalmazását egyes “okos városokban” már 2021-től elindítja azzal a nem titkolt céllal, hogy teljesen önvezető autóikat 2030 körül bemutathatják.


Forrás: automotiveworld.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését