Átadták az első Hyundai Nexot Amerikában


A Hyundai Motor amerikai képviselete az óév utolsó napjaiban jelentette be, hogy a Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjáró első példányát egy olyan tudósnak adták át, akinek környezettudatos életviteléhez a zéróemissziós jármű tökéletesen megfelel. 

A kaliforniai Venturában élő Tom Hochrad a Van Nuysban található Keyes Hyundai márkakereskedésben december utolsó napjaiban vehette át új hobbiterepjáróját és ezzel ő lett annak a Nexo modellnek első amerikai vásárlója, amely 380 mérföldes (608 km) hatótávval egyedüli üzemanyagcellás crossoverként elérhető az Egyesült Államokban. A Nexo a Hyundai folyamatosan növekvő számú környezetbarát járműkínálatának új technológiai zászlóshajója és az iparág legszélesebb körű hobbiterepjáró kínálatával rendelkező Hyundai folyamatos elkötelezettségét és lendületét szimbolizálja.


Hochrad úr nem egy szokványos autóvásárló, habár Hyundai ügyfélként mostantól egy zéróemissziós, hidrogénhajtású járművet vezethet. Tobb mint 15 évvel ezelőtt vásárolta első hibrid autóját és az évek során tisztán elektromos autót is vezetett már. A most vásárolt Nexo üzemanyagcellás autója ötször akkora hatótávval rendelkezik, mint első villanyautója. 


A Hyundai Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjáró vételára Amerikában 59 345 dollár és ezzel mindössze 60 dollárral drágább, mint a Toyota Mirai. A Blue alapfelszereltség már tartalmazza a Hyundai teljes vezetéstámogató arzenálját, a LED fényszórókat, a 17 colos könnyűfém keréktárcsákat, a szintetikus bevonatot és a fűthető üléseket. A 3 500 dollárral drágább Limited modellben ezeken felül 19 colos felnik, automata csomagtérajtó-vezérlés, szellőztethető első ülések, fűthető kormánykerék, vezeték nélküli telefontöltő, 8 hangszórós Krell audiorendszer, napfénytető és olyan technológiai újdonságok is vannak, mint pl. az autonóm parkolórendszer. 


A Nexo Blue alapváltozata 36 hónapos lízingszerződéssel havi 399, a Limited modellé 449 dolláros törlesztőrészletek hazavihető, amely mellett az első éves karbantartás ingyenes és az ügyfelek az egyéni adózási körülményeik függvényében Kalifornia államától akár 5 ezer dolláros adójóváírásra is jogosultak lehetnek. Az új Hyundai Nexo hobbiterepjárót használó ügyfelek emellett egy összesen 13 ezer dolláros hidrogén üzemanyagkártyát is felhasználhatnak a jármű 3 éves használata során. 


A Nexo nem csupán egy tökéletesen tiszta üzemű, csupán vizet kipufogó, de egy technológiai csúcstermék is egyben. Az autóban számos fejlett vezetéstámogató rendszer található, köztük az első ütközéselkerülő rendszer, a sávkövető rendszer, a fáradtságfigyelő rendszer, a fényszóróasszisztens és a távirányítással működő automatikus parkolóasszisztens, amely lehetővé teszi, hogy a Nexo önállóan parkoljon és akkor is képes párhuzamos vagy merőleges parkolásra, ha a vezető nem ül a kormány mögött. Továbbá a Hyundai holttérfigyelő monitorja az autóiparban elsőként megjelenő olyan technológia, amely sávváltás közben a Nexo irányjelzőivel együtt a külső tükreibe épített kameráinak képét az autó központi műszeregységében is megjeleníti.


A Nexo Blue modell hatótávja 380 mérföld (608 km), ami 115 mérfölddel (184 km) több, mint a Tucson Fuel Cell elődmodellé volt. Az új Hyundai Nexo nemcsak dedikált önálló platformjával és semmi mással össze nem téveszthető formavilágával több, mint a Tucson Fuel Cell, de gyorsabb, tágasabb, hatékonyabb és jobban kidolgozott, miközben 40 százalékkal több hatótávot biztosít. A tankolási idő akár 5 perc is lehet, amivel az autó használata hatótávban és újratöltési sebesség tekintetében nagyjából hasonló az összevethető benzinüzemű hobbiterepjárókkal.  


A Hyundai Nexo konstrukciójában számos környezetbarát anyagot használtak fel, többek között szójaolaj alapú poliuretán festéket, bambusz-szál alapú bio szövetet, valamint cukornádból kivont bio-műanyagokat és szőnyegeket alkalmaztak. Az autó 47 különböző eleméhez használtak természetes alapú anyagokat és a széndioxid kibocsátást 12 kilogrammal csökkentették az előállítási folyamat során.


Amióta a Hyundai négy és fél éve bemutatta a Tucson Fuel Cell modelljét Amerikában, az üzemanyagcellás modellt használó ügyfelek összesen mintegy 6,9 millió mérföldet (11 millió km) tettek meg Ámerika útjain, mindezt a hagyományos benzines járművekre jellemző újratöltési szünetékkel. Emellett nemrég a Hyundai Nexo hajtásláncát a Wards 10 legjobb motorja közé is beválasztotta, ezzel is hangsúlyozva a csúcstechnológiájú és felhasználóbarát jármű meghatározó szerepét.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését