Harmincezer dollártól indul a Hyundai Kona Electric ára Amerikában


A Hyundai Motor America nyilvánosságra hozta a mindenki által annyira várt Kona Electric árlistáját, amely támogatásokkal 29 995 dollárról indul. 

Az új Hyundai Kona electric összesen háromféle változatban kerül forgalomba az Egyesült Államokban: SEL, Limited és Ultimate fantázianéven. Mindhárom közös jellemzője, hogy a 201 lóerős és 395 Nm nyomatékkal rendelkező villanymotor mozgatja és ehhez a nagyobbik, 64 kWh kapacitású akkumulátor kapcsolódik. Ezzel az autó EPA hatótávja 258 mérföld, azaz 415 km, 100 kW-os villámtöltővel 80 százalékra pedig 54 perc alatt tölthető fel. A fedélzeti 7,2 kW-os teljesítményű egységgel a teljes feltöltés 9 óra 35 percet vesz igénybe. 


A 7 ezer dolláros adótámogatással együtt 29 995 dolláros (kb. 8,2 mFt) indulóárért a Kona Electric SEL modell vásárlói 17 colos egyedi alufelniket, kulcsnélküli rendszert, bőrkormányt, hétcolos digitális műszeregységet és szintén hétcolos, Blue Link, Apple CarPlay és Android Auto alkalmazásokkal felszerelt multimédiás rendszert kapnak. Az aktív biztonsági felszereltség a holttérfigyelő rendszert, a sávtartó rendszert, az első vészfékrendszert és a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt is tartalmazza.  


A 34 695 dollárért (kb. 9,5 mFt) kapható Limited felszereltségi szinttel már többek között full LED fényszórók, napfénytető, elektromosan állítható bőrülések és vezeték nélküli mobiltöltő is van az autóban. Az Ultimate csúcsellátmányban már szellőztethetőek a bőrülések, fűthető a kormánykerék, van radaros sebességtartó, esőérzékelős ablaktörlő, head-up kijelző és Infiniti hangrendszerrel ellátott nagyobb, 8 colos kijelzős érintőképernyő. 

Az új Hyundai Kona Electric modellt első körben Kaliforniában kezdik forgalmazni, később azonban az Egyesült Államok más régióiban, így a nyugati és északkeleti államaiban is kapható lesz. Azok a vásárlók, akik mégis a belsőégésű motorral szerelt modelleket részesítik előnyben, a Kona kétliteres szívóbenzines, illetve a Hyundai 1.6 T-GDI motorja közül is választhatnak.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését