Kétszáz elektromos Hyundai Konával bővül a Grab idén


Az autómegosztási szolgáltatással foglalkozó Grab vállalat kettőszáz Hyundai Kona Electric modellt vásárolt, amellyel a Szingapúr legnagyobb villanyautó-flottáját hozza létre. 

A Hyíundai Kona Electric modellek első húsz példánya már január közepén megérkezett, azokat már szolgálatba is állították. A maradék 180 autó várhatóan év végéig több ütemben fog megérkezni a céghez, amelynek ügyfelei 30 százalék kedvezményt kapnak az Singapore Power csoport villanyautó-töltőállomásainak szolgáltatási díjaiból.


Kau Yi Ming, a GrabRentals Singapore vezetője szerint a Kona Electric napi 80 dolláros bérleti díja versenyképes ajánlat, ráadásul azok a Grab ügyfelek, akik hibridről váltanak elektromosra, akár 40 százalékos üzemanyagköltséget is megspórolhatnak. Akik pedig benzines autóról váltanak, ott 70 százalékos is lehet a megtakarítás mértéke. Amennyiben pedig a Grab által nyújtott egyéb ösztönzőket is igénybe veszik, a vezetők napi bevétele akár 25 százalékkal is emelkedhet. 

A Grab villanyautós beruházása része a vállalat és az SP csoport együttműködésének. Az SP korábban bejelentette, hogy 38 vadonatúj töltőállomást hozott létre Szingapúrban, amelynek fele 50 kW teljesítményű villámtöltő, amellyel egy tipikus elektromos autó 30 perc alatt jelentős mértékben feltölthető. „A vezetők átlagosan 200-300 kilométert tesznek meg naponta. Ezzel a hatótávval és töltőkapacitással a sofőrök elfelejthetik a hatótáv-parát” – mondja Kau.


Az energiavállalat 2020-ra ezer új töltőpontot kíván telepíteni, amelyből 250 darab nagyteljesítményű villámtöltő lesz. Ezek nagyobb elérhetősége ideálissá teszi a Grab vállalat villanyautóinak bővítését. Kau elmonta, februártól kezdődően a Grab egy olyan díjazási rendszert is bevezet, amelynek révén a vezetők akár havi 100 dollárt is kereshetnek azzal, hogy különböző helyszíneken töltik fel autóikat. Már több száz Grab ügyfél érdeklődött eddig a vállalat új villanyautói iránt, akik számára a vállalat több bemutatót is tartott és tart a jövőben is azért, hogy ezeken megismerkedjenek a villanyautók jellegzetességeivel. 

Forrás: straitstimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését