A Kona után újabb elektromos Hyundai SUV érkezhet Indiában


A dél-koreai Hyundai a Kona Electric jövőre tervezett bevezetése után azt is mérlegelni fogja, hogy ezt követően egy kisebb elektromos crossovert is hozzon Indiába.

A koreai vállalat indiai képviselete, a Hyundai Motor India a jövő év második felében fogja bemutatni a vállalat első tisztán elektromos modelljét, a Kona Electricet Indiában. „Azt tervezzük, hogy 2019 második felében fogjuk bemutatni a Kona elektromos kisterepjárót, amit CKD eljárás keretében hozunk be az országba. Elektromos járműstratégiánk fentről lefelé működik” – mondta Y. K. Koo, a HMIL ügyvezetője. 


A vezető azt is elmondta, a Konával a vállalat elsődlegesen az elektromos járműszegmensben tesztelni szeretné az indiai piacot. „A Kona nem lesz tömegtermék számunkra. A bevezetés után felmérhetjük, milyen más elektromos modell felelne meg India számára” – tette hozzá Koo. Amikor arra kérdeztek rá, vajon ez egy limuzin, vagy inkább egy SUV lesz, Koo annyit válaszolt: „Megvizsgáljuk a limuzint és a SUV formát is, ám én azt gondolom, hogy a SUV formának sokkal nagyobb esélye van.” 

A vállalat jelenleg is árusít hobbiterepjárókat, mint a Creta és a Tucson modellek, amelyek benzines és dízelmotorral kerülnek értékesítésre. A Hyundai idén egy 4 méternél rövidebb kompakt crossovert is piacra dob, ami a Maruti Vitara Breezával, a Ford EcoSporttal és a Tata Nexonnal verseng majd. Koo azt is elárulta, hogy ezen modell mellett még egy miniterepjárón is gondolkodnak. „Négy-öt év múlva akár megvizsgálhatjuk azt is, hogy érdemes lenne egy miniterepjárót kidolgoznunk. Akkorra talán az igény is meglenne rá.”


Amikor a hibridtechnológia esetleges bevezetése is szóba került, Koo annyit mondott: „A hibrid nem a mi utunk, mivel a kormányzat az elektromos járművekre összpontosít, így ezért választottuk a Konát. Ennek ellenére a hibrid és az elektromos technológiánk is rendelkezésre áll, így hasznosíthatjuk, amennyiben szükség lenne rá.”

A Hyundai már korábban bejelentette, hogy az elkövetkező három év során több mint egymilliárd dollárt fektet be Indiában új termékek, új erőforrás-technológiák fejlesztésébe és új épületek felépítésébe. A vállalat a következő két év során kilenc új terméket mutat be a térségben. 

Forrás: economictimes.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését