Átadták az első Hyundai Kona Electricet Amerikában


A Hyundai Motor amerikai képviselete újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor nemrég a baltimori Marylandben átadták Amerika első elektromos Kona modelljét. 

A Hyundai Kona Electric első amerikai vásárlója Dr. Donald Small, aki a Johns Hopkins Kimmel Rákközpont onkológiai osztályának igazgatója, gyermek onkológus. A villanyautózás korai befogadójaként és a kórház töltőállomás infrastruktúrájának megvalósítójaként Small doktor elkötelezetten támogat minden olyan környezetbarát életviteli gyakorlatot, köztük a zéróemissziós járművek használatát, amelyek javítják a levegő minőségét és ezzel csökkenthetik a légszennyezésből származó egészségügyi problémákat és azok tüneteit. 


A baltimori Antwerpen Hyundai Columbia márkakereskedés a munkahelyén adta át Dr. Donald Smallnak az első Amerikában értékesített 2019-es Hyundai Kona Electric kulcsait. A 2019-es Év Hobbiterepjárójának is megválasztott Hyundai Kona és Kona Electric egy vadonatúj padlólemezre épül és ez a Hyundai első kompakt elektromos crossovere az Egyesült Államokban. A Kona Electric egy feltöltéssel 258 mérföldet, azaz 413 km-t képes megtenni. 


„A környezetbarát életstílus egyik fő támogatójaként — ami az energiafogyasztásunk szénkibocsátása ránk eső részének csökkentését is magában foglalja — a házunkat 64 darab hálózathoz kapcsolt napelemmel szereltem fel, így a termelt, de fel nem használt energiát visszatápláljuk a hálózatba. A megújuló energiaforrások bevezetésével kevésbé támaszkodunk a hálózatra, és energiafelhasználásunk több mint 90 százalékát megtermeljük" – mondta Dr. Donald Small. „Én már több mint 7 éve villanyautót vezetek, ma pedig végre továbbléphetek a villanyautók terén és egy olyan minőségi autómárkát támogathatok ezzel, amely több mint 15 éve elkötelezett a gyermekrák elleni kutatásban."


„Semmi sem tesz engem büszkébbé annál, minthogy Dr. Donald Small részére átadhatom az első Hyundai Kona Electric modellt" – mondta John Szymanski, a Hyundai Motor America közép-atlanti régiójának ügyvezetője. „Rengeteg közös értékünk van, köztük a gyermekrák kutatás támogatása iránti elkötelezettségünk a Hyundai Hope on Wheels programon keresztül, valamint a tiszta környezet iránti elhivatottságunk."

Az elmúlt 15 év alatt a gyermekrákkutatást támogató Hyundai Hope on Wheels program több mint 2 millió dollárt biztosított a Johns Hopkins Kimmel Rákközpont gyermekonkológiai részlege számára. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését