Környezetbarát motorok gyártásába kezd a Hyundai Kínában


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy megalapította első olyan kínai gyárát, amely kifejezetten a helyi igényekhez igazított környezetbarát hajtásláncokat állít majd elő. 

A Hyundai csoport igyekszik mindenben igazodni a gyorsan változó kínai járműpiac követelményeihez, hiszen a kínai kormányzat egyre nagyobb hangsúlyt helyez a belsőégésű motorral ellátott autók gyártásának korlátozására és ezzel párhuzamosan nagyobb teret enged a környezetkímélő megoldásoknak. Az erre kidolgozott stratégia részeként a Hyundai most létrehozta első olyan kínai gyárát, ahol kizárólag környezetbarát motorokat és hajtásláncokat állítanak elő. 

Iparági források szerint a csoport Hyundai Transys vállalata a kínai Santung tartomány Zsizsaó városában alapította meg 3-as számú hajtáslánc-üzemét. A vállalat állítólag takarékos belsőégésű motorokat is gyárt majd a környezetbarát járművek hajtásláncain felül. A Hyundai Transys ugyan nem közölte a gyár tervezett méreteit, de iparági szakértők szerint az üzem kapacitása éve szinten nagyjából 300 ezer darab lehet. 


A Hyundai döntése összhangban van a kínai kormányzat környezetvédelmi előírásainak szigorításával. Kínában ugyanis a kormányzat arra utasította az évi 30 ezer darab járműnél többet előállító autógyártó vállalatokat, hogy az idei évtől termelésük legalább 10 százaléka környezetbarát járművekből álljon. A kormányzat ezt az arányt 2020-ra 12 százalékra emelte és az évek előrehaladtával ez az arány várhatóan tovább emelkedik. Mivel a Hyundai csoport nagyjából 1,2 millió autót gyárt évente Kínában, így az autógyártónak az idei évtől legalább 120 ezer környezetbarát autót kell helyben előállítania.  

A villanyautókat gyártó Tesla Motors a szigorodó helyi környezetvédelmi előírásokra reagálva szintén a kínai termelés növelését jelentette be. Néhány autóipari szakértő szerint a Hyundai Motornak nagy szüksége van a környezetbarát modellek kulcsfontosságú alkotóeleminek, mint a motor, a hajtáslánc helyi gyártására és azok beépítésére, vagy más vállalatok számára történő értékesítésére is.     

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését