Nagyot nőtt a Hyundai Mobis exportállománya


A Hyundai csoporthoz tartozó Mobis alkatrészeket és egyéb részegységeket előállító leányvállalata tavaly 40 százalékkal tudta növelni kulcsfontosságú alkatrészeinek exportrendeléseinek állományát 2018-ban. 

A Hyundai Mobis bejelentette, hogy tavaly olyan beszállítói megállapodásokat kötött a külföldi autógyártókkal, amelynek során tavaly 1,7 milliárd dolláros exportbevételre tett szert. Ebben a fontosabb csúcstechnológiájú alkatrészek kerültek összesítésre, de nem szerepelnek benne a nagy moduláris termékek. Ezzel a Hyundai egyik legfontosabb leányvállalata 40 százalékkal tudta növelni rendeléseinek állományát a tavalyi évhez viszonyítva. A Hyundai Mobis összesített rendelései 2015-ben még csak 500 millió dolláros, 2016-ban már 1 milliárd dolláros, míg 2017-ben 1,2 milliárd dolláros szinten voltak. 

A Mobis rendeléseinek többségét tavaly a „jövőautókhoz kapcsolódó alaptechnológiák” és a külföldi elektromos járműgyártó vállalatoktól érkezett megrendelések tették ki. Mindkét piac jelentősen bővült az elmúlt év során, a Mobis pedig jelentős fejlesztéseket végzett a jövőbemutató járműtechnológiák fejlett részegységeinek gyártása terén és ezzel növelte versenyképességét az iparágban.  


A Hyundai Mobis közleménye szerint nemrég szerződést kötött egy észak-amerikai vállalattal „új generációs oldalradarok (79 GHz)” szállítására. A Hyundai Mobis szerint ezen új radartechnológia olyan fejlett komponens, amely kiterjeszti az autonóm járművek érzékelési területét. A vállalat más olyan csúcstechnológiájú fejlesztéseire, mint pl. a kormánykerékbe integrált kijelző, vagy az okos fényszóró-megoldásaira szintén kötöttek már szerződést külföldi partnerekkel. Ezek a termékek segítik az autók és a felhasználók közötti innovatív kommunikációt. Jelenleg a Hyundai Mobis az első olyan gyártó a világon, amely megkezdi ezen termékek sorozatgyártását.

A kormánykerékbe integrált kijelző egy olyan jövőorientált technológia, amely a kormánykerékbe épített információs kijelzővel és tablettel segíti a vezető és a jármű közötti kommunikációt. Az okos fényszóró pedig olyan technológia, amellyel különböző fénymintákat lehet az autó melletti területekre vetíteni. Ez nemcsak az autóról adhat különböző információkat, mint pl. az elektromos autók töltöttségi szintje, de általa az autó formája is jobban alakítható.    


Az olyan alaptechnológiák, mint az elektronikus szervorendszer és a légzsákvezérlő szintén a termékportfólió részét képzi, amelyeket tavaly a külföldi autógyártók is előszeretettel vásároltak. Mivel a Hyundai Mobis elektronikus szervorendszerének teljesítménye 40 százalékkal meghaladja a konkurens gyártókét, a rendszer még extrém kezelés mellett is stabil kormányzási tulajdonságokkal rendelkezik. A légzsákvezérlő a Mobis egyik olyan terméke, amely a világon elsőként szerezte meg az elektronikus alkatrészek funkcionális biztonsági tanúsítványát (ISO 26262).

A Hyundai Mobis közleménye szerint a vállalat tavaly nagy figyelmet kapott az észak-amerikai, európai és kínai elektromos autókat gyártó vállalatok részéről, amely jelentős mértékben közrejátszott a Mobis eddigi legnagyobb tavalyi rendelésállományának kialakulásához. A vállalat csaknem 1 milliárd dollár értékben kapott megrendelést fejlett termékeire elektromos autók gyártóitól, amelyek a teljes állomány 60 százalékát tették ki. A cég szerint rendeléseik állománya három év alatt hatvanszorosára nőtt, amióta 2016-ban még csak 15 millió dolláros rendelést gyűjtöttek a külföldi villanyautó-gyártókkal. 


A Hyundai Mobis idén is az értékes elektronikus rendszerek folyamatosan növekvő rendelésállományára számít. A Mobis elektronikus részegységeihez kapcsolódó rendelésállományok aránya 2016-ban 17 százalékos, míg 2017-ben 30 százalékos szinten volt. Tavaly ez az arány már meghaladta az 50 százalékot, jelezve ezzel a külföldi megrendelések gyors növekedését.  A legtöbb megrendelt árucikkek könnyedén kapcsolódási termékekké alakíthatóak át, mint pl. a fejlett vezetéstámogató rendszerek és a multimédiás eszközök, köztük a radarok.  

Forrás: just-auto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését