Új elektromos autót tesztel a Hyundai


A Hyundai összesen négy elektromos autót ígért környezetbarát járműprogramjában, amelyből eddig csak az Ioniqot és a Konát ismerhettük meg. Hamarosan azonban újabb modell érkezhet a gyártó portfóliójába.

A Hyundai Motor januárban egy teljesen elektromos i30 modellt regisztrált a német közlekedési hatóságoknál. A regisztráció helye egyébként teljesen logikus, hiszen a koreai gyártó európai központja mellett regionális fejlesztőközpontja is Németországban, előbbi a Frankfurt melletti Offenbachban, míg utóbbi a szintén Frankfurthoz közeli Rüsselsheimben működik. A Hyundai egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a hírt.  


Az i30 a Hyundai egyik legnépszerűbb modellje, amely háromféle (ötajtós, kombi és Fastback) karosszériával eddig csak benzines és dízelmotorokkal készült. Fentiek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a fejlesztőközpontban elkészültek a kompakt méretű teljesen elektromos autóval, most pedig megkezdődik a fejlesztés következő szakasza, az országúti tesztelés. A regisztráció azért szúrhatott szemet valakinek, mert a teljesen elektromos modellek olyan rendszámot kapnak, amelynek végén egy „E” betű utal az autó hajtásmódjára.  


A Hyundainak jelenleg két tisztán elektromos modellje van: az Ioniq és a Kona. Ezek mellé ugyan jól illeszkedne az alsó-középkategóriás i30 villanymotoros változata, ám nem valószínű, hogy az Ioniq mellé egy szinte teljesen azonos méretű autó érkezne. Vagy egy nagyobb, vagy egy kicsit kisebb modell viszont könnyen elképzelhető lenne, aminek álcázásaként az i30 karosszériája szolgálhat. 


A látszat ellenére nagyon sok autógyártó dolgozik kisebb vagy nagyobb méretű, városi használatra és hosszabb távokra is alkalmas elektromos modellen. A Peugeot épp most mutatja be az új 208-ra épülő elektromos autóját, miközben a Renault is dolgozik a Zoe frissített változatán. Úgy tűnik, ezek mellé a Hyundai is igyekszik a jövőben felzárkózni az i30 karosszériájába bújtatott autóval. Reméljük, hamarosan megjelennek az első kémfotók is, amelyek alapján talán többet lehet majd mondani az új villanyautóról. 

Forrás: elektrischnederland.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését