Elkelt az idei összes Hyundai Kona Electric Angliában


A Hyundai Motor UK máris értékesítette a Kona Electric modellből Angliának idén jutó mennyiséget, így mostantól már csak 2020-as szállításra vesznek fel megrendelést. 

A Hyundai Kona Electric összes idei szállítású modellje elkelt Angliában, így az új megrendelőknek meg kell barátkozniuk a 2020-as szállítási időponttal. Mindezt nem sokkal azután jelentették be, hogy az elmúlt hónapban a Kia is értékesítette az e-Niro idénre tervezett 900 darabos kvótáját. A Kona Electric szállítási idejét eddig is 10 hónapban határozták meg, ám a modell iránti kereslet továbbra is meredeken növekszik.


Ezzel a villanyautó-vásárlók döntéskényszerbe kerültek: türelmesen várnak megrendelt Kona Electric modelljükre, vagy  máshol néznek megfizethető, értelmes hatótávval rendelkező alternatíva után.  A 300 kilométeres hatótávval rendelkező Renault Zoé ugyan elbújhat a 446 km-re képes Kona Electric mögött, ám szállítási ideje 12 hét, miközben a Volkswagen e-Golfja 208 km-es hatótávjával 18 hét alatt megérkezik.  


Ám nagyon úgy néz ki, hogy nemcsak a Hyundai küzd a hatalmas kereslet okozta szállítási nehézségekkel, hanem a villanyautózás éllovasának számító Nissan is hasonló helyzetbe került. A japán vállalat ugyanis nemrég bemutatta a Leaf nagyobb akkuval szerelt, hosszabb hatótávú változatát, amelynek idénre tervezett 5 ezer darabos gyártási mennyiségének Európára jutó 60 százalékát a bemutató után egy hónap alatt elkapkodták. 


Amikorra pedig a most megrendelt Hyundai Kona Electric modellek megérkeznek ügyfeleikhez, a piacon már olyan riválisok is megjelennek, mint a Peugeot az e-208-cal, a Seat az el—Bornnal, a Volkswagen az I. D, illetve a Honda az Urban szériaváltozataival, és még sokan mások. Miközben tehát a Kona Electric-kel és az e-Niroval a Hyundai csoport valóban mércét állított fel a villanyautók piacán, könnyen lehet, hogy a konkurencia az elkövetkező 12 hónapon belül utoléri a koreai párost. 

Forrás: drivingelectric.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését