Tízezernél is több villanyautót adott el a Hyundai idén


Vállalati források szerint a Hyundai csoport két autógyártója, a Hyundai Motor és a Kia Motors együttesen idén már több mint tízezer elektromos járművet értékesített vagy vett fel rá megrendelést.

Dél-Korea két legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group zászlóshajói az elektromos járművek helyi piacán 79 százalékos piaci részesedésével és értékesítési eredményeivel jól jelzik a környezetbarát járművek iránti kereslet mértékét Ázsia negyedik legnagyobb gazdaságában. A Hyundai és Kia által forgalmazott Ioniq személyautó, a Kona, a Soul és a Niro crossoverek tisztán elektromos változataira összesen 10 249 megrendelés érkezett idén február közepéig. Ez a mennyiség máris majdnem fele, 46,6 százaléka annak a 21 986 darabos mennyiségnek, amit a két autógyártó egész 2018 során értékesített.  


Típusokra lebontva a Hyundai Kona Electricből tavaly összesen 11 193 darab kelt el, amivel a szegmens legnépszerűbb modelljévé vált, idén pedig 4 055 megrendeléssel megőrizte vezető helyét. Ezt 3 416 visszaigazolt megrendeléssel a Soul EV követi, amelynek első példányait február végén szállítják ki. A harmadik helyen álló Niro és az őt követő Ioniq elektromos változataiból 2 187, illetve 591 darabot értékesítettek február 20-ig. 


„A kezdeti eladások és megrendelések tisztán jelzik, hogy az elektromos autók eladásai 2019-ben is bámulatosan növekednek” – mondta egy iparági szakértő, aki azt is hozzátette, hogy a villanyautók iránt megnövekedett keresletet az új generációs modellek képességei ösztönzik, amelyek a legtöbb járművezetőnél enyhítik a hatótávpara jelenségét. A népszerű Hyundai Kona Electric ugyanis a szigorú koreai szabvány szerint is 406 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel, míg a Niro EV 385 kilométert, a Soul EV pedig csaknem ugyanennyit, 386 km-t tud megtenni. Emellett a Hyundai idén az Ioniq Electric továbbfejlesztett változatát is bemutatja, amely az első generációnál jelentősen nagyobb hatótávjával még tovább bővítheti a villanyautók népszerűségét.


A Koreai Autógyártók Szövetsége szerint a villanyautók hazai eladásai 29 441 darabra nőttek tavaly, amivel megduplázták a 2017-es 13 303 darabos eredményt. A szövetség szerint a jelenlegi lendületet figyelembe véve az idei eladási szint könnyedén meghaladhatja a koreai kormányzat által megjósolt 42 ezer darabot még akkor is, ha az állami támogatások mértékét megnyirbálják.  

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését