A Hyundai bemutatja okostelefonos villanyautó teljesítmény-szabályzó rendszerét

  
A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy olyan „elektromos jármű és okostelefon párosításával működő teljesítményállító technológiát” fejleszt, amelynek segítségével a használók egy alkalmazás segítségével egyénire szabhatják autójuk legfontosabb funkcióit.

Az új okostelefonos alkalmazás segítségével a vezetők hét különböző teljesítményjellemzőt tudnak beállítani: a motor maximális nyomatékát, az indítási, gyorsulási és lassítási képességeket, a regeneratív fékezési kapacitást, a maximális sebességet, a reagáló képességet és a klímavezérlés energiahasználatát. Ahogyan az elektromos járművek egyre terjednek és különösen a kölcsönzési és autómegosztási üzletágban válnak egyre népszerűbbé, a Hyundai új technológiája arra ad lehetőséget a felhasználóknak, hogy egy szerverről profiljuk letöltésével bármelyik elektromos jármű azonnal megfeleljen saját, személyes igényeinek. 


Az alkalmazás a még hátralévő távolság és az ahhoz szükséges energiaszükséglet elemzése alapján optimális beállításokat is felkínál az ügyfél által beállított úticélhoz. Ezeken túlmenően az egyénire szabott teljesítmény beállítások alapján sportosabb vezetési képességeket is kínál a használó számára. A felhasználók online meg is oszthatják saját preferált beállításaikat, így mások egyéni beállítás-kombinációit is kipróbálhatják. Az ügyfelek az útviszonyoknak megfelelően a Hyundaitól kapott beállítási ajánlatokat is kaphatnak attól függően, hogy országúton, városközpontban vagy hegyvidéken kívánják használni a járművet. 

A Hyundai Motor Group a blokklánc technológiát hasznosítja annak érdekében, hogy megelőzze a biztonsági problémákat, miközben a használók saját egyéni beállításaikat feltöltik a szerverre. Az egyéni beállítások feltöltése és megosztása közben a rendszer egy blokklánc adatbázisban új adatblokkok létrehozásával titkosítja a fontosabb teljesítményparamétereket és egy adattároló rendszerben megőrzi azért, hogy blokkolja a jogosulatlan manipulációkat.


A Hyundai Motor Group új „okostelefon-jármű párosításán alapuló teljesítményállítási technológiája” az elektromos járművek teljesen újszerű tulajdonságai miatt jöhetett létre, amelyek teljesen különbözőek a belsőégésű motorokkal szerelt járművekétől. A zéróemissziós járművek a vezetési élmények egyéni szabadságát nyújtják azáltal, hogy a teljesítmény változatásával azok ökológiai lábnyoma nem változik. Mint ilyen, az elektromos járművek nagyobb mozgásteret biztosítanak az ilyen technológiák alkalmazásához.

„Mivel a Hyundai Motor Group 2025-re 44 környezetbarát járművet, köztük 23 elektromos járművet kíván bevezetni, pontosan látjuk a nem belsőégésű motorral szerelt járművek technológiájában és szolgáltatásaiban rejlő lehetőségeket” – mondta Jeong-soo Eo, a Hyundai Motor Group kutatási munkatársa. „Az ehhez hasonló paradigmaváltó mobilitási technológiák fejlesztésével a jövőben is igyekszünk fejleszteni elektromos járműveink egyéni preferenciákon alapuló felhasználói élményét.”

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését