A Hyundai Ioniq a leghatékonyabb villanyautó Amerikában


Az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) legfrissebb felmérése szerint a Hyundai Motor Ioniq elektromos autója a piacon jelenleg kapható leginkább energiahatékony villanyautó.  

Az amerikai EPA hivatal most közölt felmérése alapján a dél-koreai kompakt ferdehátú Ioniq Electric a teszteken 136 mérföld/gallonnal egyenértékű (MPGe) fogyasztást produkált, amivel az Ioniq a toplista élén áll. Az MPGe értékét az olyan alternatív meghajtású járművek üzemanyag-fogyasztásának mérésére dolgozták ki, mint a plug-in hibridek és elektromos autók. Az EPA egy gallon benzinüzemanyag energiaértékét 33,7 kilowattórában (kWh) határozta meg.  

A Fentiek alapján az Ioniq fogyasztása európai mértékegységekben mérve 1,73 liter/100 km-t jelent. A Hyundai ezzel az eredményével pedig már hagyományosan maga mögé tudta utasítani japán riválisait és meg tudja őrizni első helyét a leghatékonyabb járművek ranglistáján. Ezzel a hatékonyságával az Ioniq képes volt megelőzni a Tesla Model 3 típusát is, amely változattól függően 123-130 mérföldet tudna megtenni egy gallon üzemanyagnak megfelelő energiával.


Az EPA az Ioniq mellett értékelte a Kona elektromos változatát is, amely 120 mérföld/gallonnal egyenértékű fogyasztásával a negyedik helyen végzett, megelőzve ezzel a Chevrolet Bolt EV és a Volkswagen e-Golf modelleket, amelyek 119 MPGe értéket produkáltak. A Kona 120 MPGe értéke európai szabvány szerint 1,96 liter/100 km-nek felelne meg.    

A villanyautók mellett az EPA tesztelte az Ioniq hibridváltozatát is, amely 58 mérföld/gallonos, azaz 4,06 liter/100 km-es fogyasztási értékével szintén saját kategóriájának leghatékonyabb autójává vált. A kategória második helyén a Toyota Prius futott be, amely 55 mérföldet tud megtenni egy gallonnal, vagyis 4,28 litert fogyaszt száz kilométeren.


Az EPA összesített adatai alapján az Egyesült Államokban kapható összes gyártó közül a Hyundai termékei 28,6 MPG, azaz 8,22 liter/100 km értékével a harmadik legtakarékosabbak. Az első helyen a Honda, a másodikon pedig a Mazda áll, míg a negyedik helyen a Subaru áll közvetlenül a Hyundai csoporthoz tartozó Kia Motors előtt, amely ötödikként 27,2 MPG (8,65 l/100 km) értéket ért el. 

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését