Két év alatt hat új Hyundai crossover érkezik Indiában


A Hyundai Motor indiai szervezete a fejlett Blue Link kapcsolódási szolgáltatásokkal rendelkező Venue bevezetése után még öt hasonló modell bemutatását tervezi az elkövetkező két év során.

A Hyundai legújabb népszerű tömegterméke egyértelműen a 4 méternél is rövidebb Venue lesz, amely április 17-én egyszerre mutatkozik be Indiában és Amerikában. Az indiai piacon május második felétől árusított kis crossover egy olyan szegmensbe érkezik, amely évente 20 százalékkal növekszik, így a kiemelkedéshez egy remek autónál többre van szükség.   

A Venue Indiában olyan konkurensekkel találja szembe magát, mint a Maruti Vitara Breeza, a Tata Nexon, a Ford EcoSport és a nemrég bemutatott Mahindra XUV300. Mind kemény ellenfelek, ezért a Hyundai új utat mutatva kategóriájának legmodernebb kapcsolódási technológiájával látja el új kisautóját. Nem is eggyel, hanem konkrétan 33 új szolgáltatással, amelyeket egy eSIM krtyával ellátott felhőalapú Blue Link rendszeren keresztül lehet majd elérni.   


A Hyundai jelenleg összesen 800 mérnököt foglalkoztat az indiai Hyderabadban működő kutatási és fejlesztőközpontjában, akik közül 36-an a globális fejlesztőközponttal együttműködve alakították ki a Venue kapcsolódási megoldásait. Ennek eredményeként a Blue Link rendszer 10 kifejezetten az indiai vásárlók számára kifejlesztett szolgáltatást nyújt, amelyek nemcsak az új Venue modellhez lesznek elérhetőek, hanem idővel az összes autóba beköltöznek.   

A Hyundai Motor állítólag további öt vadonatúj crossover modellt kíván bemutatni az elkövetkező két év során azért, hogy ezzel erősítse pozícióját azokban a szegmensekben, ahol már jelen van és emellett új területekre is betörjön. A Venue után a vállalat az új generációs i20 Active, az új Creta és a Kona modelleket tervezi bemutatni. 


Persze az új i20 Active csak az i20 harmadik generációjának megjelenése után debütálhat, valamikor a jövő év második felében. Valamikor ebben az időszakban érkezhet a Creta második generációja is, amely a hírek szerint a mostaninál nagyobb méretekkel és akár hétszemélyes kivitelben is készülhet. Mindkét modell várhatóan jóval több kényelmi és biztonsági felszereléssel rendelkezik majd, hogy megnyerjék az autóvásárlók új nemzedékét is. 

A fentiek mellett érkezik a Cretánál nagyobb Tucson új generációja is, amelyből szintén lehet öt- és hétszemélyes változat is. És a Venue még mindig nem a legkisebb crossover lesz, mert a hírek szerint a Hyundai a Tata H2X alapjaira épülő Hordbill és a Mahindra KUV100 modellek kategóriájában egy még kisebb mikro crossover is tervezés alatt van. Még az idén érkezik a Hyundai első indiai  villanyautója, a Kona Electric, de bemutatják az Elantra frissítését, októberben pedig a Grand i10 új generációja is megérkezik.   

Forrás: gaadiwaadi.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését