Száznegyven Hyundai villanyautót vesz a cseh kormányzat


A cseh belügyminisztérium tenderének nyerteseként a Hyundai Motor 2019 és 2022 között több mint 140 darab vadonatúj Ioniq Electric modellt szállíthat a minisztérium szervei részére. 

A Cseh Köztársaság Belügyminisztériuma első alkalommal vásárol tisztán elektromos járműflottát. A közbeszerzési hirdetmény szerint a kormányzat áfa nélkül maximum 85 millió koronás, azaz kb. egymilliárd forint értékben határozta meg a járművásárlás összegét azzal, hogy nem feltétlenül kívánják a teljes összeget elkölteni. 

A közbeszerzési értesítő szerint a tendert a Hyundai nyerte meg az Ioniq Electric modelljével. Az autókat a forgalmazó 735 269 korona (kb. 9,1 mFt) áfával növelt egységáron értékesíti a minisztériumnak, ami nagyjából 200 ezer koronával kevesebb, mint amennyibe az autó a csehországi Hyundai kereskedésekben. A Hyundai Ioniq Electric vételára jelenleg 899 900 korona (kb. 11,1 mFt).


A Hyundai pályázatában összesen 106 darab elektromos autóra adott be ajánlatot, a pénzügyi keret azonban lehetőséget ad arra, hogy a vállalat akár 140 darab Ioniq Electric modellt szállítson. Az autók a regionális rendőrkapitányságok, tűzoltóparancsnokságok és a minisztérium alá tartozó más szervek használják majd.

A döntésben nagy szerepet játszott a garanciacsomag, amely a Hyundainál 5 év teljes körű garanciát kínál kilométerkorlát nélkül, az akkukra pedig 8 év vagy 100 ezer km garanciát vállalnak. Arról egyelőre nincs információ, hogy a vállalt mennyiségből hány darab lesz a kisebb, 28 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt jelenlegi változat és az idén várhatóan megnövelt akkukapacitással rendelkező modellfrissített változat.

Forrás: elektrickevozy.cz

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését