A Hyundai 80 millió eurót fektet a horvát Rimacba


A Hyundai Motor Group és a Rimac Automobili bejelentették, hogy stratégiai társulásuk révén szeretnék megerősíteni a koreai csoport azon erőfeszítéseit, amelynek révén a nagyteljesítményű villanyautók vezetőjévé váljon.

A Hyundai Motor Group a Tiszta Mobilitásban betöltött vezető szerepének erősítése érdekében bejelentette, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kötött a horvát Rimac Automobili vállalattal és ennek révén a csoport megerősítheti vezető pozícióját a nagyteljesítményű villanyautók piacán.  


Az új társulásban a Hyundai Motor 64 millió eurót, míg a Kia Motors további 16 millió eurót, azaz összesen 80 millió eurót kíván befektetni a Rimac vállalatba.  A vállalatok szoros együttműködése során közösen kifejlesztik a Hyundai Motor N középmotoros tanulmányautójának villanyhajtású prototípusát és egy nagyteljesítményű üzemanyagcellás járművet annak érdekében, hogy azokat később piacra dobják.


„A Rimac egy olyan innovatív vállalat, amely kiemelkedő képességekkel rendelkezik a nagyteljesítményű elektromos sportkocsik terén” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke. „A startup gyökerek és az autógyártókkal folytatott együttműködések tapasztalatai a technológiai képességekkel együtt a céget igazán ideális partnerré teszik számunkra. Bízunk benne, hogy sikeresen együtt tudunk működni a Rimac vállalattal a Tiszta Mobilitás útján.”  


„A Hyundai Motor Group jövőképe és azonnali, döntőképes kezdeményezése lenyűgözött minket” – mondta Mate Rimac, a Rimac Automobili alapító vezetője. „Úgy hisszük, ez a technológiai együttműködés maximális értéket teremt vállalataink és vásárlóink számára. A Rimac még mindig egy fiatal és relatív kicsi, de gyorsan növekvő vállalkozás. Egy erős befektetőt és technológiai partnert látunk a Hyundai Motor Groupban és úgy gondoljuk, hogy ezzel az együttműködéssel az iparág első számú elektromos komponensgyártó beszállítóivá válhatunk.” 


A Rimac céget 2009-ben Mate Rimac egy garázscégként azzal a vízióval alapította Horvátországban, hogy a 21. század sportkocsiját építi meg. A vállalat azóta gyorsan technológiai erőművé nőtte ki magát és tapasztalatot szerzett a nagyteljesítményű elektromos hajtásláncoktól a különböző kontroltechnológiák és akkumulátorrendszerekig.   


A Hyundai Motor Group arra használja fel az együttműködést, hogy meglévő kutatási-fejlesztési képességeire építve haladjon villamosítási tervei mentén, amelynek keretében 2025-ig 44 környezetbarát modellt kíván bemutatni. Eközben a Hyundai nagyteljesítményű modelleket fejlesztő N sportmárkája 2015-ös indulása óta olyan sportmodelleket mutatott be, mint az i30 N és a Veloster N.   


„Olyan nagyteljesítményű járműveket kívánunk építeni, amelyek nemcsak gyorsak és erősek, de megfelelnek a vásárlók álmaiban szereplő legmagasabb elvárásoknak is” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékrészlegének ügyvezető alelnöke. „Célunk az elektromos járművek elterjesztése és a teljesítményben rejlő világszintű technológia és innováció révén társadalmi érték megteremtése.”   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését