Helyi alkatrészekből gyártanák a Hyundai indiai villanyautóit


A Hyundai Motor kezdetben Koreából érkező elemekből tervezi összeépíteni elektromos autóit Indiában, később azonban ezeket helyi gyártóktól igyekszik beszerezni. 

Miközben az indiai kormányzat egyre jobban ösztönzi az elektromos járműpiac fejlődését, az autógyártók egymás után jelentik be helyi piacra szánt villanyautóik érkezését. A dél-koreai Hyundai Motor indiai leányvállalata jelenleg számos lehetőséget vizsgál az elektromos járműkomponensek jövőbeli beszerzésére. 


A Hyundai kezdetben CKD eljárás keretein belül kezdi meg új Kona Electric modelljének összeszerelését Indiában, vagyis a Dél-Koreából Chennaiba érkező, előre összeállított elemeket helyben szerelik majd készre. Hosszú távon azonban az a vállalat célja, hogy olyan helyi beszállítókat találjon, akik megfelelő minőségben tudják előállítani a villanyautók alkatrészeit, beleértve az akkumulátorcsomagokat is. 

Az indiai kormányzat is támogatja az elektromos járműalkatrészek helyi beszerzését, ezért a Suzuki Motor partnereivel közösen egy autóipari lítium-polimer akkumulátorgyártó üzem építésébe kezdett az India nyugati részén fekvő Gujaratban. Ezenkívül a helyi Tata Motors és a Mahindra is be kíván lépni az ország villanyautó-piacára.


India jelenleg egy „Gyors Hibrid és Elektromos Járműadaptációs és Gyártási Program” (Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric Vehicles 2 – FAME-II) keretén belül átszámítva több mint 400 milliárd forintot költ a tömegközlekedés villamosítására. A központi kormányzat elektromos buszok, triciklik és más négykerekű haszonjárművek beszerzésére ad támogatást, amely mellett állami és magánvállalatok segítségével töltőhálózat kiépítésébe is belekezd. A nagyobb akkuval szerelt plug-in hibridek és elektromos motorbiciklik szintén támogatásban részesülnek, amelynek mértéke az akkumulátorok méretétől függ.  

Forrás: asiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését