Kínában is bevezetik a Hyundai elektromos kisterepjáróját


A kémfotók alapján úgy tűnik, a Hyundai Motor Kínában is be kívánja vezetni a Kona tisztán elektromos változatát, amellyel végre ütőképes konkurenciát nyújthat a helyi gyártók bővülő villanyautóival szemben.

A Hyundai Motor megújuló kínálatának egyik központi pillére az Encino városi kisterepjáró. Az autó valójában ugyanaz a modell, amit mi Hyundai Konaként ismerhetünk. Ez a modell is része annak a modelloffenzívának, amely révén a koreai vállalat igyekszik visszanyerni népszerűségét a világ legnagyobb autópiacán. Most pedig úgy tűnik, a Konához hasonlóan az Encino kínálata is hamarosan egy elektromos változattal bővül.  

A Hyundai Kona Electric készen áll arra, hogy meghódítsa a világ legnagyobb autópiacát is. A Hyundai népszerű elektromos autóját Kínában Encino Electric néven fogják bevezetni és a kínai BAIC csoporttal közösen működtetett Beijing Hyundai Motor egyik üzemében fogják gyártani. Erre utalnak legalábbis a nemrég közölt kémfotók is. 


Az Európában is kínált változathoz hasonlóan a Kínában kínált elektromos Hyundai kisterepjáró külső megjelenésében szinte alig különbözik a Kona Electric globális változatától. Ránézésre csupán a hátsó márka és típusfeliratok azok, amelyekből kiderül, hogy a képeken látható autó a kínai piac számára készült. Minden más – a lökhárítók, a lámpák és a felnik – azonosnak tűnnek. Vélhetően a hajtáslánc is azonos, így a Kínában összeszerelt Encino Electric is 64 kWh-s akkukat és 204 lóerős villanymotort kap majd, amellyel helyi szabvány szerint kb. 500 kilométeres hatótáv érhető el.  

Sokkal fontosabb azonban az Encino Electric szerepe a Hyundai kínai modellpalettáján. Ez lesz ugyanis az első olyan globálisan is kapható Hyundai villanyautó, amelyet a kínai piacon is árusítani fognak. Eltekintve a rövid ideig gyártott elektromos Elantra Yuedong változatot, a Hyundai ugyanis jelenleg csak a Sonata hibrid és plug-in hibrid változatát árusítja Kínában. 


A fotókon látható, gyártásra kész autót látva szinte bizonyos, hogy az Encino Electric néhány hónapon belül bemutatkozhat és piacra léphet.

Forrás: motor.es

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését