Már hibridként is rendelhető a Hyundai Kona


Látni még senki nem látta ugyan, de a forgalmazó árlistáján mégis feltűnt a Hyundai Kona hibridváltozata, amely remek alternatívát nyújt a villamosítással barátkozó vásárlók számára.

A Hyundai csoport villamosítási stratégiájának fontos eleme a Kona kisterepjáró, amely a benzines és a dízelmotoros változatok mellett tavaly óta tisztán elektromos hajtáslánccal is rendelhető. A vállalat azonban nem elégedett meg ennyivel, ezért a korábbi kémfotók tanúsága szerint egy köztes verzióként hibridet is fejlesztett az autóból.


Nagyon úgy tűnik, hogy a hibrid Kona fejlesztése befejeződött, ugyanis a hazai forgalmazó oldalára észrevétlenül bekúszott a Kona Hibrid árlistája is. Egyelőre műszaki adatok nem állnak rendelkezésre ugyan, de az árlistán feltűntetett 120 lóerős teljesítményszint, valamint a 6DCT váltó megjelölés arra utal, hogy a hajtásláncot a népszerű Ioniqból emelhették át.


Az alap Life kivételével a magasabb (Comfort, Premium és Style) felszereltségekkel és opciókkal, akciósan ezer forint híján 7 millió elérhető Kona Hibrid új, az Elecric változathoz hasonló 16 colos felniket visel, de kívánságra ugyanez egy nagyobb, 18 colos kivitelben is elérhető. Emellett kizárólag a hibrid (és az érkező Electric) modellekhez rendelhető LFA sávkövető rendszer, hátsó ülésfűtés és a 8 colos mellett a nagyobb, 10,25 colos érintőkijelzővel rendelkező navigáció is, széria viszont a kormány mögé helyezett váltófülek és a PTC fűtőberendezés.   


Egyelőre az is rejtély, hogy a Kona Hibrid az Electrictől kölcsönzött keréktárcsái mellett milyen külső megjelenést kap, de több mint valószínű, hogy az jobban hasonlít majd a benzines változatokra, mint a hűtőmaszk nélküli villanyautóra. Azt sem lehet még pontosan tudni, hogy mikor érkezhetnek az első autók, vagy azt, hogy lesz-e konnektoros hibridváltozat is, de mivel az autó már rendelhető, így valószínűleg már a bemutatóra sem kell sokat várnunk.  

Forrás: hyundai.hu

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését