A Hyundai autómegosztáshoz tervezi jövőbeli villanyautóit


A Hyundai Motor Group azt tervezi, hogy India legnagyobb utasszállító autómegosztó vállalata, az Ola Cabs közreműködésével olyan elektromos járműveket kíván fejleszteni, amelyek megfizethető árukkal tökéletesen illeszkednek a szolgáltatás igényeihez.

A Hyundai Motor a Kona Electric bevezetésével már idén megkezdi elektromos térhódítását Indiában. Ezt az autót várhatóan a vállalat Chennaiban található gyártósorain fogják összeszerelni. A csoporttól származó belső információk szerint azonban a vállalat a jövőben olyan elektromos járműveket kíván fejleszteni, amelyek kifejezetten alkalmasak az autómegosztó szolgáltatások igényeihez. A várhatóan 2021-től megjelenő új villanyautókat az indiai Ola Cabs vállalattal együttműködve fejlesztik. A Hyundai ezeket a járműveket egy saját „Smart EV” padlólemezre építik fel, amely „speciális célú járművekként” kifejezetten az autómegosztás funkciónak felelnek majd meg.  


„A Hyundai csoport nemrég befektetett az Ola Cabs vállalatba, amelynek célja, hogy teszteljék ezeket a járműveket” – mondja az egyik anonimitást kérő belső forrás. „Indiában a villanyautózás elsősorban nem a saját tulajdonú járművek, hanem a személyszállítás terén válik népszerűvé a közeljövőben. Ezek az elektromos modellek várhatóan 2021-ben mutatkozhatnak be, de a Hyundai képességeit figyelembe véve ez akár már 2020-ban is megtörténhet.”

A Hyundai nemrég hozta nyilvánosságra, hogy 300 millió dollárt fektet az indiai Ola vállalatba azért, hogy teljesítse mobilitási megoldás-szolgáltatói terveit. Az egyesség szerint a Hyundai, a Kia és az Ola közösen fejlesztenek egyéni elektromos járműveket és a hozzájuk kapcsolódó töltőhálózatot. A kifejlesztett autókat aztán a csoport akár mindkét márkanév alatt szállíthatja az indiai piacra. Mivel a jármű fejlesztése még folyamatban van, így a termelési tervek és egyéb részletek egyelőre nem ismertek.   


„A Hyundai pontosan tudja, hogy Indiában és a világ más részein az elektromos mobilitás elsőként a személyszállítás és a flottakereskedelem terén fog teret nyerni” – mondja egy másik belső informátor. „Az Ola befektetés egy meglévő platformot biztosít a járművek teszteléséhez. Ezzel együtt az Ola minőségi, alacsony áron beszerezhető és üzemeltethető elektromos járművekhez jut, amit a világ egyik vezető autógyártója az Ola igényeire szab.”

„A Hyundai megközelítése tökéletesnek látszik, hiszen az elektromos járművek kereskedelmi flottaértékesítése pénzügyileg is kifizetődőbb, mintha egyéni ügyfelek számára árusítanák azokat. Pontosan ezért nagyon jó ötlet egy ilyen flottakezelővel együttműködve fejleszteni ezeket az autókat” – mondta Suvranil Majumdar, az International Finance vállalat elektromos mobilitási projektvezetője.   

Forrás: livemint.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben