Hyundai Kona Electric flottát kapott a svájci rendőrség


Összesen 13 darab vadonatúj Hyundai Kona Electric modell állt szolgálatba a svájci St. Gallen városának rendőrségénél, ahol komoly szakmai előkészítés után esett a választás a Hyundai elektromos modelljére. 

A 13 darab új Hyundai Kona Electric már meg is kezdte szolgálatát a svájci St. Gallen rendőrségének kötelékében. A Hyundai most átadott kiskategóriás elektromos crossoverei közül öt darab járőrszolgálatokat fog ellátni, míg a további nyolc darab civil autókként járják a város útjait. A járművek kiválasztása komoly szakmai szempontok mentén történt, amelyek alapján az új Kona Electric egyedüliként tudta teljesíteni az elvárásokat: legalább 100 kW teljesítmény, több mint 400 km hatótáv, a bekerülési költség pedig 50 ezer svájci franknál kisebb és – természetesen – elérhető legyen. 


Természetesen az elektromos jármű százszázalékos hétköznapi használhatósága is szempont volt St. Gallen rendőrsége számára. A szigorú tesztelést követően a rendőrség járműbeszerzési részlege is elégedetten nyugtázta, hogy a vadonatúj Kona Electric teljesíti az elvárt szabványokat. 


„Az elektromos járművek használatával teljesítjük a kanton és a politika elvárásait, amelyek elsősorban a zaj- és a kibocsátási értékek csökkentésére irányulnak” – mondta Hanspeter Krüsi, St.Gallen rendőrségének kommunikációs vezetője. „Ha azt nézzük, mennyit fejlődött ez a technológia, ez többet jelent egyszerű járműbeszerzésnél. A több mint 100 kW-os teljesítményével és több mint 400 km-es hatótávjával, ötszemélyes utasterével és tekintélyes csomagterével a Kona Electric St. Gallen rendőrségének összes elvárását teljesíti, miközben hagyományos motorral szerelt társainál csupán kevéssel kerültek többe. Ez azt jelenti, hogy 100 százalékosan elektromosak és költséghatékonyak lettünk.”    


A St. Gallen rendőrségéhez kiszállított Hyundai Kona Electric modellek számos különleges felszerelést is kaptak. Ezek között találjuk a rádió adóvevőt, a kék lámpát és a különböző jelzéseket. Az öt járőrautó a kanton rendőrállomásain lesz elérhető, míg a nyolc további civil jármű általános használatba kerültek. 


A vadonatúj Kona Electric-kel a Hyundai elsőként kínál 100 százalékosan elektromos meghajtású B kategóriás kisterepjárót. Az autó 150 kW-os, azaz 204 lóerős villanymotorjával és 64 kWh-s akkujával a WLTP norma szerint 449 km hatótávra képes, miközben csomagtere 332 literesről lehajtott hátsó ülésekkel 1 114 literesre bővíthető. A Hyundai svájci képviseleténél a Kona Electric indulóára 46 990 frank (kb. 13,5 mFt). 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben