Júliusban debütál a Hyundai Kona Electric Indiában


A Hyundai  India első teljesen elektromos autójaként júliusban mutatja be a Kona Electricet, amely közvetlen versenytárs nélkül léphet egy teljesen ismeretlen piacra.  

A Hyundai épp nemrég mutatta be a Venue mini terepjáró modelljét és máris egy még ennél is nagyobb durranásra készül. A hagyományos hajtáslánccal Indiában nem kapható Kona típus teljesen elektromos változata már küszöbön áll, a bemutatót július 9-re tűzték ki. A vállalat képviselői már korábban bejelentették, hogy ezt az autót Indiában fogják gyártani, amelyhez jelentős beruházást is megvalósítanak.  

A helyi összeszerelés jelentős mértékben segítheti a Hyundait annak érdekében, hogy viszonylag vonzó árat tudjon kialakítani az autóhoz, amely mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a gyártósorok bővítésével még több embernek tudnak munkát biztosítani. 


A Kona Electric globális változata kétféle teljesítményszinttel, kétféle akkukapacitással érkezik. A kisebbik változat 39,2 kWh-s akkucsomagot kap, amellyel a teljesítmény 136 lóerő, míg a nagyobb, 64 kWh-s csomaggal 204 lóerős teljesítményszint jár. A hatótáv ennek megfelelően 300 és 482 km lehet. Persze a töltési idő sem elhanyagolható, fali töltőről a kisebbik 6, míg a nagyobb akkucsomag majdnem 10 óra alatt tölthető tele. A töltési idő villámtöltővel 80 százalékos szintre viszont nagyjából egy órát vesz csak igénybe. 

A vélhetően így is inkább prémium kategóriás árazású Kona Electric Indiában is bőséges felszereltséget kap majd, amelybe a 8 colos érintőkijelzős multimédia, az esőszenzor és az automatikus fényszórók is beletartoznak. 


A Kona Electric versenytársak nélkül lép piacra Indiában, hiszen egyetlen más gyártó sem merészkedett még addig, hogy elektromos járművet dobjon piacra Indiában. Egyedüli riválisai a hagyományos hajtáslánccal szerelt modellek, így a Jeep Compass, vagy a Honda CR-V lehetnek. 

Forrás: moneycontrol.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését