A Hyundai és az Aurora közösen fejleszt önvezető rendszert


A Hyundai Motor és a Kia Motors bejelentették, hogy jelentős összeget fektetnek az önvezető technológiát fejlesztő amerikai Aurora vállalatba azért, hogy közösen fejlesszék jövőbeli önvezető járműplatformjukat.       

A Hyundai Motor Group közleménye szerint a befektetés az autógyártó azon tervének része, amelyben a globális autonóm vezetési ökoszisztéma meghatározó szereplője kíván lenni és szeretne már a korai időszakban egy autonóm járművet bemutatni. A két vállalat mesterséges intelligencia, az előrejelzés és az irányítástechnológia területén is erősíteni kívánja együttműködését, amelynek alapja az Aurora Driver autonóm járművezetési rendszere.  

A Hyundai csoport szerint az autógyártó és a technológiai startup vállalat együttműködése még a 2018-as Szórakoztatóelektronikai Szakkiállításon kezdődött. A két fél azóta közösen fejleszti a Hyundai Motor üzemanyagcellás Nexo modelljén alapuló autonóm járművezetési technológiáját. „Az autonóm vezetési rendszerek iparágának legjobb vállalataival együttműködve a Hyundai Motor Group a jövőben is arra törekszik, hogy még innovatívabb és biztonságosabb önvezető autókat fejlesszen ki” – mondta Young-cho Chi, a Hyundai Motor Group elnöke.  


Az autonóm járműipar úttörőjeként az Aurora Innovation vállalatot 2017-ben alapították és több mint 200 embert foglalkoztat Pittsburgh-ben, Palo Altóban és San Franciscóban. Az Aurora vezetője az a Chris Urmson, aki a Google önvezető autóprojektjét vezette korábban. Másik alapítója Sterling Anderson, a Telsla Model X volt programmenedzsere és az Auto Pilot program igazgatója és Drew Bagnelli, aki korábban az Uber technológiai központjában az autonóm rendszerek felépítéséért és az előrejelzésekért volt felelős. 

A Hyundai Motor Group továbbra is keresi az autonóm rendszerek területén jártas vállalatokat. A Hyundai Motor már most is olyan globális cégekkel dolgozik együtt, mint az Intel és az NVidia a mesterséges intelligencia-alapú technológia területén, illetve részt vesz az Apollo Projektben, a Baidu nyílt autonóm vezetési programjában is. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését