A Hyundai és a Rimac megerősítette stratégiai együttműködését


A Hyundai Motor Group a Rimac Automobili partneréhez csatlakozva vett részt nemrég egy olyan megbeszélésen, amelyet Horvátország új autóipari lehetőségeiről tartottak az országban. 

Az eseményt Mate Rimac, a Rimac Automobili alapító ügyvezetője tartotta június utolsó napjaiban, helyszíne pedig a Zágráb külvárosában álló Rimac központja volt. A megbeszélésen részt vett Andrej Plenković, Horvátország miniszterelnöke, valamint az ország hivatalban lévő miniszterei és kormányzati tisztségviselői is. A rendezvényre a Rimac partnereként és részvényeseként meghívták Thomas Schemerát, a Hyundai Motor Group termékfejlesztési részlegének ügyvezető alelnökét, valamint Lutz Meschekét, a Porsche AG vezérigazgató-helyettesét, igazgatósági tagját is. 


„A horvát kormányzat is támogatja a Rimac Automobilivel kötött együttműködésünket” – mondta Thomas Schemera alelnök. „A Hyundai Motor Group márkáin keresztül tovább erősítjük stratégiai partneri együttműködésünket a nagyteljesítményű elektromos járművek és üzemanyagcellás prototípusok fejlesztése terén.” 


„Ahhoz, hogy vonzóak legyünk az autóipari gyártók és beszállítók számára, Horvátországnak fejlesztenie kell komparatív előnyeit más országokkal szemben” – mondta Mate Rimac, a Rimac ügyvezetője. „A Rimac igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy befektetőket vonzzon Horvátországba, a mi szerepünk az autóipar igényeinek és elvárásainak bemutatása. Részvényeseink támogatásával ez a kezdeményezés bíztató. Mostani részvételük bizonyítja a Rimac és a Hyundai Motor Group közötti stratégiai együttműködés erősségét, amely egy új autóipari technológia kifejlesztése felé vezet minket.”    


A Hyundai csoport idén májusban jelentette be, hogy 80 millió eurót fektet a Rimac vállalatba azért, hogy ezáltal a nagyteljesítményű elektromos járművek piacának élére törjön. Azóta a két vállalat szorosan együttműködve a Hyundai N márka középmotoros sportautójának elektromos változatának és egy nagyteljesítményű üzemanyagcellás modell fejlesztésén dolgozik azzal a céllal, hogy azokat később piacra is dobják.  

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben