Csaknem 3 milliárd dollárt fektet be a Hyundai Indonéziában


A Hyundai Motor 2,8 milliárd dolláros befektetéssel Indonéziában kívánja felépíteni legújabb délkelet-ázsiai gyártóbázisát, ahol hagyományos járművek mellett elektromos autók gyártását is megkezdené. 

Indonézia ipari minisztere, Airlangga Hartarto egy közleményben bejelentette, hogy a Hyundai Motor Indonéziában kívánja felépíteni legújabb gyártóbázisát és ezzel az ország az autógyártó óriás központjává válhat a délkelet-ázsiai térségben. Airlangga szerint a Hyundai 2021-ben kezdheti meg a termelést és évente 70 és 250 ezer hobbiterepjáró, egyterű autó, kompakt és limuzin mellett elektromos járművek is készülhetnek.  

„A Hyundai megerősítette azon szándékát, hogy azonnal megkezdi beruházásait Indonéziában” – mondta a miniszter, aki június végén Dél-Koreába látogatva találkozott a Hyundai vezetőivel is. „A célkitűzés szerint az Indonéziában készülő autók 47 százaléka a hazai piacon maradna, míg 53 százalékát exportálnák” – tette hozzá. Indonézia kormányzata növelni kívánja a külföldiek befektetéseit az országban, amit különböző adókedvezményekkel is ösztönöznek. 


Az ipari miniszter korábban már azt is bejelentette, hogy a Hyundai azért választotta Indonéziát elektromos járműveinek gyártási központjának, mert az ország bővelkedik az ehhez szükséges nyersanyagokban. „Indonéziában bányásszák a nikkelércet, amit a lítium-ion akkumulátorokban használnak fel – ez pedig az elektromos járművek egyik legfontosabb alkotóeleme” – mondta Harjarto.

A Hyundai Motor tavaly jelentette be, hogy 250 millió dollárt fektet a délkelet-ázsiai Grab autómegosztó vállalatba, amellyel közösen a térség igényeire szabott elektromos járműveket fejlesztenek ki. 

Forrás: jakartaglobe.id

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben