A Hyundai felgyorsítja robotikai fejlesztéseit


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor nemcsak a vezetés automatizálására törekszik, de ipari és kereskedelmi robotfejlesztései révén gyáraiba és kereskedéseiben is ugyanerre törekszik.   

Helyi autóipari források szerint a koreai autóóriás tavaly egy robotikai fejlesztőcsapatot hozott létre és megduplázta azon erőfeszítéseit, hogy olyan robotokat készítsen, amelyek különböző helyzetekben hasznosíthatóak a futószalagoktól az autókereskedéseken át az elektromos autók töltéséig. 

A vállalat állítólag olyan ipari robotokon dolgozik, amelyek segíthetnek a gyári munkások válláról, hátáról és nyakáról levenni a terhet, szó szerint. Ezt elsőként a gyártó észak-amerikai üzemében tesztelték tavaly szeptemberben, ezek után várhatóan a koreai gyárakban is kipróbálják majd.  Emellett üzleti robotokat is kifejlesztenek, amelyek nemcsak köszöntenék az autószalonba betérő ügyfeleket, de különböző információkat is képesek lennének adni a termékekről és számos más fejlett funkcióval is ellátnák őket.   



A Hyundai csoport új generációs elektromos járműveinek bemutatásával párhuzamosan a vállalat egy olyan új generációs villanyautó-töltő robot prototípusát is be kívánja mutatni, amely a parkolóba beálló járművet észlelve automatikusan csatlakozik és megkezdi az autó töltését.  

A Hyundai ezen irányú tevékenysége a globális gyártók szélesedő látóterének részét képzi, amelynek során igyekeznek a robotikát az autóiparban is hasznosítani. Az amerikai Ford nemrég bemutatta kétlábú Digit robotját, amely képes egy címre érkező szállítóautó csomagtartójából kicsomagolni magát és akár 18 kilós csomagokat tud lépcsőkön és más akadályokon keresztül eljuttatni a címzett ajtajáig. A robotikában élenjáró Japánban a Toyota 2016-tól kapható 10 centiméteres Kirobo Mini robotja nemcsak beszélget a magányos sofőrökkel, de reagál is arckifejezéseikre.      

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését