A Hyundai a motorsportot is villamosítja


A koreai márka egy izgalmas új projekt keretében megkezdte első elektromos versenyautójának fejlesztési munkálatait, amely új korszakot nyithat a Hyundai Motorsport számára.

A Hyundai Motorsport alzenaui központjában megkezdődött egy olyan új projekt, amely az eddigiekhez képest teljesen más, új irányt mutat a sportrészleg számára. Az új projekt első eredményét a Frankfurtban szeptember közepén megrendezésre kerülő Nemzetközi Autókiállításon (IAA) fogják leleplezni.  


A villamosítással a Hyundai Motorsport folytatja tevékenységének bővítését, amely a rali és a pályaversenyek egyik meghatározó résztvevőjévé vált az elmúlt évek során. A vállalat jelenleg vezeti a Rali-világbajnokság csapatbajnokságát, miközben a 2015-ben létrehozott Vásárlói Versenyrészlege is sikeresen működik. A motorsportrészleg fejlesztette azokat az i20 R5, i30 N TCR és Veloster N TCR versenyautókat, amelyek a világ különböző pontjain futamgyőzelmeket és bajnoki eredményeket érnek el.  

A világ autóiparában végbemenő villamosítási és hibridizációs változásokat tükrözve az utóbbi években a motorsport is új területeket fedez fel magának, létrehozva az elektromos és hibrid versenyszériákat és szabályozásokat. Ebben az új korban a Hyundai újra megcsillogtathatja nagyteljesítményű modellfejlesztési képességeit, környezetbarát technológiáját és a motorsport iránti szenvedélyét. 


„Egy új kor virradt ránk a Hyundai Motorsportnál” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Alzenaui csapatunk már hónapok óta keményen dolgozik egy izgalmas elektromos autón, amit hamarosan meg is mutathatunk. Ez egy új fejezetet nyithat a vállalat számára, a motorsport tevékenységünk természetes kiterjesztéseként és amely szorosan kapcsolódik az autóipar jelenlegi trendjeihez és innovációihoz. Nem sokat kell erre várni, Frankfurtban szeptemberben mindent  megmutatunk.” 


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben