Az új Hyundai Ioniq Electric megérkezett Európába


A Hyundai a megújult Ioniq elektromos változatának Amsterdamban megrendezett nemzetközi médiabemutatóján, a modell európai premierjén nyilvánosságra hozta új villanyautójuk végleges specifikációját.

A Hyundai Ioniq Electric legfontosabb változása, hogy az eddigi 28 kWh kapacitású akkumulátorcsomagot egy 38,3 kWh-s akkupakkra cserélték. A 36 százalékkal nagyobb energia pedig azt jelenti, hogy az autó az eddigi 200 km helyett a WLTP mérési ciklusa szerint 311 km megtételére is képes egyetlen feltöltéssel. További lényeges változás, hogy a korábban 6,6 kW-os fedélzeti töltőt egy 7,2 kW-os egység váltotta fel, az akkuk 100 kW-os villámtöltőről pedig 54 perc alatt töltődnek fel 80 százalékig.   


Az Ioniq Electric villanymotorja ugyanaz maradt, mint korábban, a megnövekedett kapacitásnak köszönhetően a motor teljesítménye viszont 136 lóerőre emelkedhetett, miközben forgatónyomatéka változatlanul 295 Nm. A Kona Electric modellből érkezett a regeneratív fékezési technológiát hasznosító egypedálos vezetési képesség, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy a kormányon elhelyezett bal oldali karjának folyamatos húzásával a fékpedál használata nélkül megállítsa az autót.


Az Okos Regeneratív Fékrendszer lehetővé teszi, hogy az energia-visszanyerés automatikusan az adott forgalmi helyzethez igazodjon. A 2020-as modellévű megújult Ioniq Electrc a korábban meglévő Eco, Comfort és Sport üzemmódok emellett egy Eco+ vezetési üzemmódot is kapott, amivel a vezető még jobban vissza tudja fogni autója energiafogyasztását és ezzel növelni tudja a hatótávot egy kiszámíthatatlan vészhelyzetben.  


A frissített Hyundai Ioniq Electric Bluelink kapcsolódás rendszerivel is újat hoz a márka kínálatába, hiszen ezzel egy olyan új rendszert vezetnek be, amely a telematikát kihasználva lehetővé teszi a vezetőnek, hogy egy telefonos alkalmazás segítségével vezérelje autója légkondicionálóját, töltését, nyithatja-zárhatja az ajtókat. Az új, felárért megvásárolható 10,25 colos átmérőjű multimédiás érintőkijelző mellé az Ioniq Electric 5 éves Hyundai Live Service szolgáltatása is jár. 


A technológiai újítások mellett az autó megjelenése, stílusa sokkal visszafogottabban változott. Kívül újdonság a mintás, zárt hűtőmaszk, új az első-hátsó lökhárító, a fényszórók mintázata. Ezek LED nappali menetfényeiben és a hátsó lámpák mintázata nyíl alakúvá változott, miközben a 16 colos könnyűfém kerekek mintázata is megújult. És van négy új színárnyalat is. Belül új a műszerfal, a középső érintőkijelző kiemelkedik a panelből, körülötte pedig a nyomógombok érintésérzékeny felületekké változtak.  


"Új Ioniq Electric modellünk a korábbi generáció sikereire épít, a számos kapcsolódási, vezetési hatótávbeli és formai fejlesztésnek köszönhetően" - mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője. "Ha a Hyundai környezetbarát járművei szóba kerülnek, az Ioniq élen jár azzal, hogy ügyfeleink számára az életminőséget javító, könnyen használható technológiát kínál." 

A megújult Hyundai Ioniq Electric 2019 szeptemberétől érhető el Európa fontosabb piacain, de remélhetőleg hozzánk is elér az év vége előtt. 

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését