Minden Hyundaiban elérhető lesz a Bluelink rendszer


A Hyundai Motor készen áll arra, hogy minden modelljét felszerelje a Bluelink kapcsolt járműszolgáltatási rendszerével, amellyel lényegesen fokozhatja európai vásárlóinak vezetési élményét.   

Az autógyártó az ősszel bevezetésre kerülő frissített Ioniq modellcsaládban vezeti be Európában a Bluelink rendszert, amelyet a következő két év során az összes kínált modellre kiterjesztenek majd. Minthogy a modern mobilitás alapvető eleme a kapcsolat, ezért a Hyundai csúcstechnológiás Bluelink rendszere az intelligens autóipari és infótechnológiai technológiákat egyesítve fokozott kényelmet és biztonságot kínál.


A Hyundai kapcsolt járműszolgáltatási rendszere valós idejű telematikai információkat, időjárási és közlekedési adatokat használ fel és valós idejű parkolási, helyi üzemanyag- és töltési információkkal látja el a felhasználókat. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a vásárlók egy beépített modem és SIM kártya segítségével kényelmesen mindig kapcsolatban legyenek autójukkal, amelyhez egy okostelefonos alkalmazás is használható. A Hyundai számos kapcsolt járműszolgáltatást kínál a Bluelink technológián keresztül, amelyek jelentős előnyökkel járnak biztonság és védelem, kezelés, kapcsolódás és élő szolgáltatások terén. 


Mindezeken túlmenően ha a vásárló műholdas navigációs rendszert, a Hyundai opciós AVN rendszerét választja, a hasznos információk széles körét az új 10,25 colos érintőkijelzőn jelenítheti meg. Ez a rendszer egy felhőalapú, vagyis természetes beszédet is megértő hangfelismerő rendszerrel egészül ki, amelyhez hat európai nyelven értő SMS diktálási funkció is tartozik. Ezzel a vásárlóknak lehetősége van többek között arra, hogy egyszerű hangvezérlés alapján keressenek fontos pontokat, így éttermeket, benzinkutakat, vagy szervizállomásokat. Mellette a vásárlók használhatják a Display Audio funkciót is, amelyen keresztül telefonjuk tartalmát tudják kivetíteni aa szériaként járó 7 colos érintőpanelre. 


„A Bluelink kapcsolt járműszolgáltatási rendszer a Hyundai teljes termékpalettájára történő kiterjesztésével lényegesen javíthatunk európai vásárlóink vezetési élményén, különös tekintettel a biztonságot és kapcsolódást tekintve” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője. „A Hyundai vezetők azonban még több izgalmas Bluelink eszközt felfedezhetnek, ahogy a jövőben a rendszer továbbfejlődik.” 


A Bluelink rendszer a vezetőt egy okostelefonos Bluelink alkalmazás segítségével köti össze autójával, amelynek révén a vezető távolról is ellenőrizheti autója állapotát és bárhonnan tud távirányítású parancsokat küldeni az autó fedélzeti rendszere számára. A Bluelinknek köszönhetően a vezető akár a nappalija kényelméből nyithatja-zárhatja autója ajtóit, vagy elküldheti az úticélt a navigáció számára. A vezető arról is tájékoztatást kap, ha elfelejtette bezárni autóját, de az a duda és a fényszórók működtetésével a felhasználók akár egy nagy bevásárlóközpont parkolójában is könnyedén megtalálhatják autóikat.    


A Bluelink alkalmazás számos hasznos kapcsolódási funkcióval segíti a vezető, amikor egy új utat tervez. A felhasználók az alkalmazásban kereshetik meg azokat az érdekes pontokat (POI) vagy célállomásokat, amelyeket aztán elküldhetnek az autó navigációs rendszerének, vagyis ezzel már azelőtt beállíthatják a navigációt, mielőtt az utasok egyáltalán beszállnának az autóba. A rendszerben ezek az utazások mentésre kerülnek és az olyan átlagos adatokat is vissza lehet keresni, mint az utazási idő, távolság, átlagos és legnagyobb sebesség. 


A Bluelink a vezető és az autó biztonságát is növeli azáltal, hogy az autó értesítéseket küld a vezetőnek, ha a jármű biztonságát veszélyeztetik, vagy ha az ajtók nyitva maradtak. Mostantól az eCall rendszer is alapfelszerelés, amely a vezető által indított segélyhívások mellett komolyabb, a légzsákok nyitását is érintő ütközés esetén automatikusan értesíti a segélyszolgálatokat, miközben igyekszik az utasoknak is segítséget nyújtani. 


A hyundai Bluelink rendszerét leginkább a teljesen elektromos járművekben, így az Ioniq vagy a Kona Electric, iletve a jövőben várható elektromos és üzemanyagcellás modellekben lehet legjobban demonstrálni. Ezen járművek vezetői tudják legjobban kihasználni a Bluelink adta távirányítású funkciók lehetőségeit. Például a vezető már az utazás megkezdése előtt, az autó rendszerét elérve beállíthatja az autó belső hőmérsékletét, de a töltést is lehet távolról vezérelni, ellenőrizni az akkumulátor töltöttségi szintjét és akár beállítani a töltés kezdő idejét. 


A Bluelink rendszer egyik további funkciója a LIVE szolgáltatás, amely a legújabb, navigációval felszerelt Hyundai modelleken már elérhető. Ez percre pontos információkat szolgáltat az időjárásról, a közlekedési információkról, a sebességmérő kamerákról, a benzinkutakról és azok árairól, a felszíni és azon kívüli parkolási lehetőségekről, valamint a közeli márkaszervizekről és más érdekes helyekről. Ez a szolgáltatás 5 évig ingyenes az új Hyundait vásárlók számára. 


Az Ioniq modellcsaláddal kezdődően a Hyundai Bluelink kapcsolt járműszolgáltatási rendszere kiválasztott piacokon a márka összes modelljén már idéntől elérhető lesz, a gyártó azonban azt tervezi, hogy a Bluelink rendszer két éven belül a régió összes piacán elérhető lesz.

Forrás: hyundai.news

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben