A Hyundai is beszáll az IONITY töltőhálózatba


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a nagyteljesítményű villanyautó-töltőhálózat fejlesztése érdekében beszáll az IONITY hálózatába, amelyet a globális autógyártók közös vállalatként hoztak létre. 

A Hyundai Motor a Kia Motors leányvállalattal közösen bejelentették, hogy befektetésükkel részt vesznek az európai autógyártók által néhány éve létrehozott IONITY közös vállalatban. A megállapodás értelmében a Hyundai és a Kia a Hyundai Motor Group autógyártó vállalat tagjaiként ügyfelei számára kínált további kényelmi előnyökkel kulcsfontosságú szerepet játszanak az elektromos járművek töltőállomásai elérhetőségének fejlesztésében. A Hyundai csoport ugyanakkor részesedéssel rendelkezik az IONITY-ben, mint az alapító BMW, a Daimler AG, a Porsche AG és a Ford.   


A hálózathoz csatlakozásról szóló döntés további előnyöket jelent a Hyundai és a Kia európai vásárlói számára. A Hyundai és a Kia villanyautói ugyanis 2021-től egy olyan 800 voltos töltőrendszerrel kerülnek felszerelésre, amelyek képesek lesznek kihasználni az IONITY 350 kilowattos maximális teljesítményét. A Hyundai és Kia ügyfelei így kihasználhatják az IONITY HPC létesítményeit, amelyeket digitális fizetési opciókkal láttak el azért, hogy lényegesen csökkentsék a töltési időt és ezzel jobban alkalmazkodjanak a hosszú távú utazásokhoz.   


Az IONITY-t a német BMW csoport, a Daimler AG, a Ford Motor és a Volkswagen csoport a Posche AG-vel együtt 2017-ben hozta létre. Megalakulásuk óta közel 140 töltőállomást helyeztek már üzembe és 50 további van készülőben. Az IONITY fejlett technológiáját akár 350 kilowattos töltési kapacitás jellemzi, az univerzális CCS töltési szabvány pedig biztosítja, hogy azzal a villanyautók széles köre kompatibilis.  Az IONITY töltőállomásainak száma 2020-ban 400-ra bővül és az európai autópályákon minden 120 kilométeren lesz ilyen töltőállomás. Az IONITY európai terjeszkedése és márkasemleges hozzáállása jelentősen növeli az elektromos járművek elérhetőségét a mostani villanyautó-tulajdonosok és a jövőbeli vásárlók számára egyaránt. 


„A közös vállalkozásban való részvételünk megerősíti a csoport jövőbeli elektromobilitás iránti elkötelezettségünket” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group terméktervezési részlegének alelnöke. „Biztos vagyok abban, hogy az IONITY-vel folytatott együttműködésünk új korszakot nyit a nagyteljesítményű töltési tapasztalatokban, ahol ügyfeleink számára a töltés zavartalan és könnyebb lesz, mint a tankolás.”  


A Hyundai Motor Group kiterjedt kutatás-fejlesztési tevékenységének és különböző iparági együttműködéseknek köszönhetően folyamatosan fenntartja és erősíti vezető pozícióját az elektromos járművek és az alternatív meghajtás területén. A csoport májusban jelentette be a horvát Rimac Automobilivel kötött megállapodását, amelynek révén közösen fejlesztenek nagyteljesítményű villanyautókat.  Az IONITY befektetés újra hangsúlyozza a csoport folyamatos erőfeszítését, amellyel mércét kíván állítani az alacsony kibocsátást hangsúlyozó társadalomban, amelynek elérése érdekében a Hyundai csoport 2025-ig 44 környezetbarát modellt kíván bevezetni.  A partnerség által a csoport ügyfeleinek innovatív tapasztalatokat nyújthat a fokozott elektromobilitás révén.


Az IONITY örömmel üdvözli között új résztulajdonosát: „A Hyundai Motor Group jelentős nemzetközi tapasztalatokkal és know-how-val, valamint teljes stratégiai elkötelezettséggel járul hozzá az együttműködéshez. Az IONITY új befektetőinek részvétele tisztán jelzi azt a bizalmat, amit a máris gyümölcsöző fiatal vállalatunk kelt” – mondta Michael Hajesh, az IONITY ügyvezetője. 

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését