A Hyundai újabb lépést tett az újrahasznosítás piacán


A Hyundai Motor Group az OCI energiavállalattal együttműködve igyekszik kiterjeszteni tevékenységét a megújuló energiaforrások piacán.  

Az OCI számos napelemparkot üzemeltet Koreában, az Egyesült Államokban és Kínában is, míg a Hyundai Motor Group ki szeretné használni a megújuló energiapiac lehetőségeit és újrahasznosítaná a villanyautók akkumulátorait. A két vállalat most egy olyan szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek alapján az elektromos járművek elhasznált akkumulátorainak felhasználásával energiatároló rendszereket (ESS) építenek és ezekkel közösen részt vesznek az energiaellátási projektekben. 

A Hyundai Motor Group azt tervezi, hogy az elhasználódott villanyautók akkumulátorait hasznosítva energiatároló rendszereket helyez üzembe az OCI koreai Gongjuban és az amerikai Texasban működő napelemes erőműveiben, ahol empirikus tapasztalatokat gyűjtenek és ezek alapján értékelik a projekt üzleti megvalósíthatóságát.    


Emellett a két vállalat olyan decentralizált energiatermelési üzleti modelleket fog kifejleszteni, amelyeket az észak-amerikai és koreai áramtermelési szabályozáshoz optimalizálnak, valamint a globális megújuló energiapiacra olyan áthidaló megoldásokat dolgoznak ki, amelyekkel hálózatot építhetnek a kapcsolódó áramszolgáltató vállalatokhoz. A decentralizált energiatermelési üzletág olyan energiatermelő létesítményeket jelent, amelyeket kis méretükkel alkalmasak kiszolgálni a közeli energiafogyasztókat.

Az ESS iparág ígéretes következő generációs fejlődési terület, amely várhatóan az elektromos járművek elterjedésével együtt növekszik, hiszen az ezekben elhasznált akkuk újrahasznosításával továbbra is energiát tud biztosítani.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését