Érkezik a Hyundai Kona frissítése


A Hyundai máris dolgozik a Hyundai Kona kisterepjáró 2020 második felében várható frissített változatán, amelynek első álcázott tesztpéldányai most először bukkantak fel az országutakon. 

Már több mint két év is eltelt azóta, hogy az érdekes, sajátos formatervű Hyundai Kona 2017 júniusában hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek. Néhány hónappal később a vállalat megkezdte az autó kereskedelmi forgalmazását, azóta pedig a Hyundai kínálatának egyik legfontosabb pillérévé lépett elő. 


A kulcsfontosságú modell különösen azért válhatott ilyen népszerűvé, mert a vállalat ezzel az autóval folytatta villamosítási stratégiáját, így a benzines és dízelmotoros változatok mellett tavaly megjelent a Kona Electric, amely hatótávjával és hatékonyságával mércét állított az elektromos autók között. Idén pedig ehhez a palettához a hagyományos hibrid hajtásláncú Kona Hybrid is csatlakozik és néhány hónapon belül mindenhol kapható lesz Európában.Már csak a sportos Kona N hiányzik, amely várhatóan a modellfrissítéssel együtt mutatkozhat be. 


A modell jelentősége tehát egyértelmű, így a Hyundai az érdeklődés fenntartása érdekében már dolgozik az autó frissítésén. Erről pedig most érkeztek meg az első kémfotók, amelyeken az álcázott prototípusokat tesztelik.Az elég távolról készült fotókon a takaróponyvák sikeresen eltakarják azokat az esetleges változtatásokat, amelyeket a mérnökök azt autón végrehajtottak. Az első és hátsó takarók alkalmazása arra utal, hogy elsősorban itt történtek nagyobb változások. Valószínűleg új színek és új felniformák is megjelennek majd.  


A mozgó autó belsejéről nem sikerült fotót készíteni, így a belső tér formáiról egyelőre nem lehet semmi biztosat tudni. Ami bizonyos, hogy a Hyundainál épp mostanság fejlesztették a Kona multimédiás rendszerét, amely a korábbi 8 colosról akár 10,25 colosra bővíthető és ezzel együtt tudása is több funkcióval gazdagodik. Ezt nyilván továbbfejlesztik a frissített modellben is. 


Technikai értelemben valószínűleg nem túl sok újdonságra számíthatunk. A már kapható benzines, dízel, hibrid és elektromos változatok hatékonyságán, gazdaságosságán javítanak majd és van esély arra is, hogy végre megjelenik az első N szériás hobbiterepjáró, a Kona N is. Ebben valószínűleg ugyanaz a 2.0 literes turbómotor kap helyet, ami az i30 és a Veloster modelleket is hajtja. 


A Hyundai Kona frissítése az autó három éves kora után várható, ami valamikor 2020 második felében mutatkozhat be, majd 2021-es modellként jövő év vége felé kerülhet a kereskedőkhöz.  

Forrás: motor.es

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését