FRANKFURT 2019: A Hyundai Motorsport bemutatta első villanyautóját


A Hyundai Motorsport bemutatta a Veloster N típusra épülő vadonatúj, teljesen elektromos versenyautóját, amelyet először a Frankfurti Autószalon közönsége láthatott.

A már gyártásban lévő és megvásárolható Veloster N modellre épülő új modellt kifejezetten az új ETCR versenykategória specifikációi alapján fejlesztették ki, amely 2020-ban indul. A Veloster N ETCR egy izgalmas új korszakot nyit, amelyben az elektromos versenyautók a Hyundai Motorsport tevékenységének szerves részét fogják képezni. Az új autó a motorsportrészleg túraautó-versenyzésben szerzett tapasztalataira épülve az i30 N TCR és a Veloster N TCR sikereit követheti.  


Az ETCR projekt fejlesztése szélesebb körben tükrözi a Hyundai elektromos utcai autóinak stratégiáját is, amely mellett tovább hangsúlyozza a vállalat nagyteljesítményű sportautók fejlesztési képességeit. A Hyundai Motorsport alzenaui központjában az ETCR előírásainak megfelelően fejlesztett és megépített teljesen elektromos Veloster N ETCR a vállalat életében elsőként hátsókerék-meghajtást és középmotoros kialakítást kapott.  


Az új projekt integrálásra kerül a WRC és az i20 R5, i30 N TCR és a Veloster N TCR modelleket építő Vásárlói Versenyrészleg folyamatos konstruktőri rendszerébe. A Hyundai Veloster N ETCR fejlesztése 2018 novemberében kezdődött el, a prototípus idén augusztusban futotta első tesztköreit. A teljes tesztprogram szeptember végén kezdődik meg, amelyben a Hyundai képzett és tapasztalt mérnökei is részt vesznek. 


„Ma a Hyundai Motorsport egy újabb különleges mérföldkövének tanúi lehetünkBüszkén mutatjuk be a Hyundai Veloster N ETCR modellt, az első elektromos versenyautónkat, amit kifejezetten az ETCR előírásai szerint terveztünk meg” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékfejlesztési részlegének ügyvezető alelnöke, majd hozzátette: „Egy ideje már számítottunk erre a pillanatra és izgatottan nyitjuk meg vállalatunk történetének új fejezetét. Sikeres Vásárlói Versenyrészlegünkkel éveket töltöttünk a túraautó-versenyzés készségeink fejlesztésével, amelynek eredményeként két versenyképes csomagot tudunk kínálni a világ különböző bajnokságaiban. Az ETCR utunk következő természetes lépése, amely tökéletesen illeszkedik a Hyundai villanyautó gyártási globális stratégiájához is.”  


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben