Új alkatrészgyárat épít a Hyundai villanyautóihoz


A Hyundaihoz tartozó Mobis vállalat bejelentette, hogy csaknem 250 milliü dolláros befektetéssel egy vadonatúj, villanyautókhoz szükséges alkatrészeket előállító gyáregységet hoz létre a koreai Ulsanban, 

A Hyundai Mobis vállalat a koreai Ulsan Ewha ipari parkjában letette új, környezetbarát járműkomponenseket előállító üzemének alapkövét. A 150 ezer négyzetméteres területen elhelyezkedő új gyáregység a villanyautókhoz kapcsolódó annyi kulcsfontosságú alkotóelemet állít majd elő, amely 2021-től évi 100 ezer elektromos jármű előállításához lesz elég. 

A Hyundai Mobis folyamatos beruházásaival bővíti gyárait annak érdekében, hogy előremutatóan reagáljon az autonóm és elektromos járműveket előtérbe helyező jövő járműpiacának igényeire. A vállalat a következő három év során összesen mintegy 3,3 milliárd dollárt tervez befektetni azért, hogy ezzel megőrizze versenyképességét a piacon. 


"Költséghatékonyságot is el tudunk érni a villanyautó-piacon, amely most Észak-Amerikában és Kínában bővül leginkább" - mondta Byung-ki Ahn, a Hyundai Mobis villanyautó üzletágának alelnöke. "Elektromos és üzemanyagcellás autók fejlesztésével együtt vezetjük a villanyautók piacát a végső irányba." 

A környezetbarát járművek, így a hibridek, plug-in hibridek, elektromos és üzemanyagcellás járművek globális piaca az idei 5,97 milliós darabszám háromszorosára, azaz 20 milliós piaccá válnak 2025-re, amelynek fele tisztán villanyautó lehet. A Mobis új gyára a Hyundai Motor jövő évben bemutatásra kerülő Elektromos Globális Moduláris Platformjára (E-GMP) épülő vadonatúj villanyautójához készít majd alkatrészeket, köztük akkumulátorokat is. 

Az új létesítmény immár a Hyundai Mobis második ilyen üzeme lesz Dél-Koreában. A meglévő Csungdzsu gyáregységben évi 400 ezer környezetbarát járműhöz kapcsolódó termelési kapacitással rendelkeznek. 2018-ban a vállalat csaknem kétszer annyi villanyautó-alkatrészt állított elő, mint egy évvel korábban. 

Forrás: businesskorea.co.krindiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben