A Hyundai újabb villanyautós stratégiai megállapodást kötött


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy 100 millió eurót fektet az elektromos járműveket tervező angol startup vállalatba azért, hogy ezzel is megerősítse elkötelezettségét a jövő mobilitási megoldásai iránt. 

A befektetés révén a Hyundai és a Kia versenyképes árú kis- és középméretű elektromos furgonokat és egyéb termékeket kíván bemutatni a logisztikai és az igény szerinti járműmegosztási és ingajáratokat kínáló vállalatok számára. Az Arrival variálható elektromos platformja számos járműkategóriához és típushoz felhasználható, amelyeket az Arrival, a Hyundai és a Kia is felhasznál a célirányosan épített járművek (PBV) kínálatának fejlesztése során. Az Arrival-lal kötött együttműködés segítségével a Hyundai és a Kia kielégítheti a környezetbarát haszongépjárművek iránti gyorsan növekvő igényt Európában és felgyorsítja az autógyártókról tiszta mobilitási szolgáltatókká válását.


A befektetési és elektromos járművek közös fejlesztési szerződését Szöulban, a Hyundai csoport  székhelyén Albert Biermann, a Hyundai Motor Group kutatási és fejlesztési részlegének elnöke, valamint Denis Sverdlovsk, az Arrival vezérigazgatója írta alá. A teljes beruházáshoz a Hyundai 80 millió euróval, míg a Kia 20 millió euróval járul hozzá.


„A környezetbarát járműpiac Európában várhatóan gyorsan növekszik a környezetvédelmi előírások további szigorításai miatt” – mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor Group kutatási és fejlesztési részlegének elnöke. „Az Arrival-lal közös elektromos haszongépjárművek fejlesztése révén versenyelőnyt szerezhetünk és fokozatosan megteremthetjük vezető pozíciónkat a környezetbarát járművek globális piacán, élvonalában Európával." 


„"Az Arrival létrehozott egy forradalmi termékkategóriát – a 2.0 generációs elektromos járműveket” – mondta Denis Sverdlovsk, az Arrival vezérigazgatója. „A Hyundai és a Kia csodálatos járműveket gyártanak kompromisszumok nélküli minőséggel és osztják az elektromos mobilitás jövőjével kapcsolatos víziónkat. A Hyundai csoporttal kötött stratégiai megállapodásunk azt jelenti, hogy felépíthetjük a 2. generációs elektromos járműveket a és ami a legfontosabb – a közeljövőben." 


A 2015-ben megalapított Arrival az Egyesült Államokban, Németországban, Szingapúrban, Oroszországban és az Egyesült Királyságban is rendelkezik gyártóüzemekkel és fejlesztési központokkal. A vállalat erőssége abban rejlik, hogy modulos felépítésű gördeszka járműplatformja van költséghatékony alapként, amely akkumulátort, villanymotort és hajtómű-alkatrészeket is tartalmaz. A többféle járműtípushoz teljes mértékben illeszkedő platform a járműfejlesztés felgyorsítására és arra használható, hogy a különféle vevői igényeket kielégítse. Jelenleg az Arrival számos logisztikai társaság bevonásával kísérleti projekteket végez Európában, ahol az ilyen technológiával gyártott teherautókat tesztelik.


Az online vásárlás gyors globális növekedésével a városi területeken megnövekedett a kisebb haszongépjárművek száma. A környezetbarát haszongépjárművek iránti kereslet a környezetvédelmi előírások szigorodásával a jövőben várhatóan tovább fog emelkedni. 2021-től az EU bevezeti a világ legszigorúbb járműkibocsátási előírásait, amelynek révén az autógyártók járműflottájának átlagos CO2-kibocsátását 27 százalékkal, 130 g/km-ről 95 g/km-re korlátozza. 


A Hyundai és a Kia nemrégiben jelentette be egy teljesen elektromos, célirányosan épített jármű (PBV) fejlesztését. A Hyundai a hónap elején a CES 2020 kiállításon mutatta be PBV koncepcióját, mint az egyik intelligens jövőbeli mobilitási megoldást. A Kia szintén bejelentette azon tervét, hogy PBV járműveket fog kifejleszteni az autómegosztási és a logisztikai társaságok számára. Az Arrivalval közös munkában a Hyundai és a Kia – a nagy mennyiségben épített és az Arrival platformján alapuló – környezetbarát furgonokat és buszokat szállít az európai logisztikai társaságok és mobilitási cégek számára, amelyek igény szerint járműmegosztáshoz és ingajáratokhoz használják azokat.


„Ez a beruházás a Hyundai és a Kia által folytatott nyílt innovációs stratégia része” – mondta Youngcho Chi, a Hyundai Motor Group innovációs vezetője. „A jövőben felgyorsítjuk a beruházásokat és az együttműködéseinket az olyan fejlett technológiával rendelkező vállalatokkal, mint amilyen például az Arrival azért, hogy megfelelően reagáljunk a környezetbarát járművek gyorsan változó piacára." 


„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy kiléphetünk végre az árnyékból a Hyundai csoporttal, amely kiváló termékeket kínál és szakértelmünk révén lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan áttérjünk a teljes léptékű globális szériagyártásra” – mondta Avinash Rugoobur, az Arrival stratégiai igazgatója. „Az elektromos járművek térnyerésének felgyorsítása mindenkinek jó – az emberek, a vállalatok és a bolygó számára is  és örömmel vállaljuk ezt a küldetést partnereinkkel, Hyundai-jal és Kiával. " 


Az Arrival-lal megkötött együttműködés lehetővé teszi a Hyundai számára, hogy felgyorsítsa „kétirányú” stratégiáját az akkumulátoros elektromos és az üzemanyagcellás megoldások európai haszongépjármű-piac számára történő szállítását. A stratégia részeként az autógyártó nemrégiben megalapította a Hyundai és a svájci hidrogénenergiával foglalkozó H2 Energy közös cégét, a Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) vállalatot. A közös vállalat célja, hogy 2025-re 1 600 darab üzemanyagcellás teherautót exportáljon Európába.


A „nyílt innováció” szellemében a Hyundai és a Kia vizsgálja a különféle vállalkozásokkal az együttműködés lehetőségeit azért, hogy vezetői pozíciót szerezzen a gyorsan növekvő globális elektromos járműpiacon. 2019 májusában a Hyundai és a Kia 90 millió dollárt fektetett be a nagyteljesítményű elektromos járművekkel foglalkozó horvát Rimac vállalatba, amellyel közösen a nagy teljesítményű elektromos járművek fejlesztésére összpontosítanak. 2019 szeptemberében a Hyundai és a Kia Európa legnagyobb nagyteljesítményű villámtöltő-hálózatát építő IONITY hálózatba is és megteremtette a lehetőséget az elektromos járművek értékesítésének bővítéséhez Európában.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben