Mobil töltővel segítik a Hyundai villanyautósokat Indiában


A Hyundai indiai képviselete fél év alatt több mint 230 darab Kona Electric modellt értékesített Indiában, ahol most járműbe telepített töltőállomással igyekeznek növelni a helyi villanyautósok bizalmát. 

A Hyundai Motor India vállalat még a nyáron mutatta be első indiai villanyautóját, a Kona Electricet, amely a kezdeti 2,53 millió rúpiás (kb. 10,7 mFt), majd a villanyautókra kivetett adók csökkentésével 2,37 millió rúpiára (9,9 mFt) csökkentett árával továbbra sem számít tömegterméknek a hatalmas indiai piacon. Ennek ellenére az első félévben 302 megrendelésből eddig 231 példányt adtak át a villanyautóból úgy, hogy a szubkontinensen jóval kevesebb töltőpont található, mint Magyarországon.  

A vásárlói bizalom és biztonság érdekében a Hyundai most az iparágban elsőként bevezette villanyautósai számára kínált a V2V, azaz villanyautóból villanyautóba töltési segélyszolgálatát. Ez lehetőséget nyújt a Kona Electric indiai tulajdonosai számára, hogy bárhol és bármikor fel tudják tölteni autójukat, hiszen a Hyundai a bajba jutott villanyautósok segítségére akár házhoz is megy. A szolgáltatást az Allianz Worldwide Partners közreműködésével India kiválasztott nagyvárosaiban, többek között Új-Dehiben, Chennaiban és Mumbaiban kezdték meg. 


A Hyundai emellett 7,2 kW-os gyorstöltőket telepített abba a 11 indiai nagyvárosban található 15 hivatalos márkakereskedésbe, amelyek a Kona Electric modellek értékesítésére jogosult. Ezekkel a gyorstöltőkkel a Hyundai villanyautója 6-8 óra alatt feltölthető, szemben a hagyományos 15 amperes fali konnektor 19 órás töltési idejével. A koreai autógyártó emellett minden Kona Electric tulajdonos számára ingyen gyorstöltőt is telepít otthonába.    

A Hyundai a Kona Electric modellt CKD eljárás szerint gyártja, vagyis a főbb alkatrészek és karosszériaelemek Dél-Koreából érkeznek, amit a Chennaiban található gyártóüzemben szerelnek készre. A vállalat a Kona Electric lokalizációjának növelése mellett hosszabb távon azt tervezi, hogy néhány éven belül elérhető árfekvésű, kifejezetten az indiai piac számára fejlesztett elektromos autókkal bővíti kínálatát.

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben