A Hyundai és a Canoo közösen fejlesztik villanyautó-platformjukat


A Hyundai Motor Group és a Canoo bejelentették, hogy a jövő Hyundai és Kia villanyautói számára a két vállalat közösen egy olyan elektromos járműplatformot fejleszt, amely a Canoo szabadalmaztatott gördeszka elrendezésén alapul.

Az együttműködés részeként a Canoo mérnöki szolgáltatásokat nyújt egy szabadon méretezhető, teljesen elektromos platform kifejlesztéséhez, amely megfelel a Hyundai és a Kia követelményenek. A Hyundai Motor Group azt várja, hogy a platform által megkönnyítse elkötelezettségét a versenyképes elektromos járművek – az elektromos kisautótól a cél szerint épített járművekig (PBV) – fejlesztéséhez, amelyek megfelelnek a változatos vásárlói igényeknek.


A Los Angeles-i székhelyű, kizárólag előfizetéssel igénybe vehető villanyautókat építő Canoo vállalat olyan gördeszka platformot kínál, amely a jármű legkritikusabb elemeit tartalmazza, külön hangsúlyt helyezve a funkcionális integrációra, vagyis az összes alkatrész a lehető legtöbb funkcióval rendelkezik. Ez a mérnöki vívmány csökkenti a gördeszka méretét, súlyát és az alkatrészek számát, ami végül az utastérben több helyet és költséghatékonyabb villanyautó választékot kínál. Ezenkívül a Canoo gördeszka platformja önálló egység, amely bármilyen utasfülke kialakításával párosítható.


A Hyundai Motor Group arra számít, hogy a Canoo szabadon alakítható gördeszka felépítésével lehetővé válik a Hyundai és a Kia elektromos járművek egyszerűsített és szabványosított fejlesztési folyamata, amely várhatóan csökkenti a felhasználókra háruló költségek mértékét. A Hyundai Motor Group emellett arra is számít, hogy ezáltal csökkenteni tudja a villanyautók gyártási komplexitását, lehetővé téve a változó piaci igényekre történő gyors reagálást a változó piaci igényekre.


Ezzel az együttműködéssel a Hyundai Motor Group megduplázza a közelmúltban tett elkötelezettségét, amely szerint a jövőbeli bővülés elősegítése érdekében a következő öt évben 87 milliárd dollárt fektet be. Ennek részeként a Hyundai 2025-ig 52 milliárd dollárt szándékozik befektetni a jövőbeli technológiákba, míg a Kia 25 milliárd dollárt fektet be a villamosításba és a jövőbeni mobilitási technológiákba, valamint arra törekszik, hogy a környezetbarát járművek 2025-ig teljes eladásainak 25 százalékát tegyék ki.


„Nagyon lenyűgözött minket a Canoo innovatív villanyautó felépítésének fejlesztési sebessége és hatékonysága, így tökéletes fejlesztési partnerré vált számunkra a jövő mobilitási iparának vezető szerepére törekedve." – mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor Group kutatási és fejlesztési részlegének vezetője. „Együtt fogunk működni a Canoo mérnökeivel egy költséghatékony Hyundai platformkoncepció kidolgozásában, amely készen áll az önvezetésre és alkalmas a villanyautózás tömeges elfogadtatására."


„Átgondoltan dolgozunk egy merész új elektromos jármű kidolgozásán és egy ilyen globális piacvezetővel, mint a Hyundai-jal való együttműködési kapcsolat értékes pillanatot jelent fiatal vállalatunk számára" – mondta Ulrich Kranz, a Canoo vezetője. „Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy segíthetünk a Hyundainak felfedezni jövőbeli modelljeik villanyautó felépítési koncepcióit.” A Canoo 2019. szeptember 24-én, azaz csupán 19 hónappal a vállalat 2017. decemberi alapítása után mutatta be első elektromos járművét. A Canoo gördeszka felépítése, amely közvetlenül tartalmazza az akkumulátorokat és az elektromos hajtást, lehetővé tette a Canoo számára a villanyautók tervezésének újragondolását forma és funkcionalitás szempontjából.


A Canoo az alapítástól számított 19 hónapon belül eljutott a bétatesztelési fázisig és a cég nemrégiben nyitotta meg első járművének várólistáját. Ez jelentős mérföldkő a vállalat számára, amely több mint 300 szakértő erőfeszítéseinek csúcspontja is annak érdekében, hogy igazolja a Canoo alapját képző felépítési rendszerkoncepcióját. A Canoo első járműve 2021-ben készül el, amely egy olyan világ számára készült, ahol a szállítás egyre inkább elektromos, megosztott és autonóm.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését