A Hyundai Kínában is gyártaná új elektromos autóját


A Hyundai Motor azt tervezi, hogy első, kifejezetten elektromos hajtásláncokhoz fejlesztett platformjára épülő „NE” gyári kódnéven fejlesztett villanyautóját jövőre kínai üzemeinek egyikében is gyártásba veszi. 

Iparági információk szerint a Hyundai Motor azt tervezi, hogy 2021. első félévében megkezdik az új „NE” villanyautó gyártását Kínában. Ez lesz a vállalat első olyan elektromos modellje, amely a fejlesztés alatt álló e-GMP platformra fog épülni. Az autó a Kona Electrichez hasonlóan egy kompakt crossover és egy villanyautó keveréke lesz, amely a legutóbbi Frankfurti Autószalonon bemutatott „45” tanulmány padlólemezét kapja.    


Európa mellett Kína is szigorú környezetvédelmi szabályozást léptetett életbe nemrég. A környezetbarát járművek kötelező termelési arányát idéntől Európában és Kínában is jelentősen megnövelték. A kínai kormányzat 2019 január 1-től bevezette, hogy az éves szinten 30 ezer autónál többet előállító autógyártók esetében ezek legalább 10 százaléka alternatív, környezetbarát meghajtású legyen. Idén ezt az arányszámot 12 százalékra emelik, míg 2025-re az aránynak el kell érnie a 25 százalékot.  

A kemény szabályozásoknak köszönhetően Kína 2018-ra a világ legnagyobb villamosított autópiacává vált. Amíg 2016-ban a villamosított járművek a teljes eladás 18, 6 százalékát adták, addig ez 2018-ra 33, 8 százalékra emelkedett, amivel a Hyundai Motor Group globális kutatóintézete szerint túlszárnyalta az Egyesült Államokat és Európát is. Ez az arány 2019-re 34,8 százalékra nőtt, idén pedig akár a 37,6 százalékot is elérheti.   


„A villamosítás remek lehetőséget jelent a Hyundai Motor számára, amely jelentős problémákkal küszködik Kínában” – mondta az egyik iparági szakértő. „Így aztán érthető, hogy a Hyundai Motor villamosított modellek bevezetésére készül az ottani gyáraiban.”

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben