Hyundai Nexo flottával bővül a berlini autómegosztó


A német CleverShuttle autómegosztó szolgáltató kizárólag környezetkímélő típusokból összeállított berlini járműflottája 25 darab üzemanyagcellás Hyundai Nexo modellel gyarapszik.

A Hyundai technológiai csúcsmodelljeként az üzemanyagcellás Nexo crossover WLTP hatótávja 666 kilométer, amely után akár mindössze 5 perc alatt újratölthető hidrogénnel.  A havonta 300 foglalást bonyolító CleverShuttle közleménye szerint a vállalat által most beszerzett 25 darab Nexo járművet a berlini lakosság 60 százaléka 300 négyzetkilométeres körzetben tudja majd használni és ezzel megtapaszthatják az üzemanyagcellás technológia hétköznapi előnyeit. 


A hidrogénnel működő járművek nem jelentenek újdonságot a Deutsche Bahn leányvállalataként működő CleverShuttle számára, hiszen a vállalat 2017-től kínált üzemanyagcellás autókat Hamburgban.  A Hyundai Nexo flottával 67 darabosra bővülő üzemanyagcellás flottával a CleverShuttle Németország legnagyobb ilyen jellegű járműparkjával fog rendelkezni. „Környezetbarát és kényelmes alternatívát szeretnénk kínálni járműveink között” – mondta Bruno Ginnuth, a CleverShuttle vezetője. „A technológiai nyitottság kulcsfontosságú kérdés számunkra, ezért tudatosan az akkumulátoros és hidrogénüzemű elektromos járművekre támaszkodunk.”

„Az üzemanyagcellás technológiát az elektromobilitás részének tekintjük és üdvözöljük a CleverShuttle flotta bővítését". - mondta Gernot Lobenberg, az eMO berlini elektromobilitási ügynökség vezetője, aki azt is hozzátette, öt hidrogénkútjával egyetlen másik német városnak sincs ilyen sűrű hálózata, mint Berlinnek. „Ha a gyors és folyamatos használatot kell biztosítani, az üzemanyagcellás járművek jelentik a legjobb megoldást az autómegosztásban.”


„Az üzemanyagcellás járműveink második generációját jelentő Nexóval a Hyundai úttörő szerepet vállalt ebben az alternatív technológiában” – mondta Jürgen Keller a Hyundai Motor Deutschland ügyvezetője. „A károsanyagoktól mentes jármű fővárosi felhasználása következetes tervezés eredménye és megmutatja, milyen irányba halad a jövő mobilitása. A CleverShuttle vállalattal olyan partnerünk van, amely a fenntarthatóság kérdésével foglalkozik és fontos tapasztalatokkal szolgál az üzemanyagcellás járművek mindennapi használatával.”

A CleverShuttle hidrogénüzemű járműparkjának bővítését többek között a Szövetségi Közlekedési Minisztérium is támogatta. A kormányzat hidrogén- és üzemanyagcellás technológia nemzeti innovációs programjának (NIP) részeként a berlini vállalat néhány hónappal ezelőtt több mint 750 ezer euró értékű támogatási ígéretet kapott.


Ettől függetlenül a CleverShuttle a közelmúltban Düsseldorfban megkezdte a tisztán elektromos járművekre épülő szolgáltatását. Az ott folyó próbaüzem eredetileg három hónapos időtartamra szól. Miután a vállalat tavaly októberben Hamburgban, Frankfurtban és Stuttgartban befejezte tevékenységét, a Bahn leányvállalatának szolgáltatásai jelenleg hat városban érhető el: Düsseldorf és Berlin mellett Kielben, Lipcsében, Drezdában és Münchenben.

Forrás: electrive.net, hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben