Nyolcvan Hyundai Kona villanyautóval bővült a bolgár autókölcsönző


A Bulgáriában Spark márkanéven ismert Ride Share Bulgaria autókölcsönző vállalat nemrég 80 darab Hyundai Kona Electric modellel bővítette kínálatát.  

A Ride Share Bulgaria bejelentette, hogy a legújabb Kona Electric vásárlásukkal a vállalat villanyautóinak flottája immár eléri a 350 darabot, amelynek csaknem fele, 170 darab Hyundai Kona Electric. A vállalat közleménye szerint az elektromos Hyundai Konákat már a cég saját autómegosztási platformján keresztül lehet lefoglalni.

A közlemény ugyan nem részletezi a Hyundai Kona Electric konkrét specifikációját, csupán azt közölték, hogy a Hyundai villanyautók hatótávja eléri a 300 kilométert. Ez alapján a Spark Kona flottája elsősorban a típus kisebb, 39,2 kWh-s akkus változatára épít. A vállalat villanyautó-kínálatában a Kona Electric modellek mellett BMW i3, Nissan Leaf, Nissan eNV 200 teher- és személyautó, VW e-up! és Hyundai Ioniq modellek is megtalálhatóak.


A Ride Share Bulgaria vállalatot még 2017-ben bolgár és litván közreműködéssel alapították, amikor 25 elektromos e-Up! modellel indították el a Spark névre keresztelt autómegosztó szolgáltatásukat. Egy évvel később az általuk kezelt bérautók száma már meghaladta a 120 db-ot. 

A jelenleg 350 db autóval rendelkező vállalat célja, hogy az idei év végére a járműflotta elérje a 800 vagy akár az 1 000 darabot is, amelynek érdekében különböző nagy autógyártókkal folytatnak tárgyalásokat. Miközben pedig a flotta növekszik, ezzel együtt a cég jelenleg Szófiára és környékére korlátozott szolgáltatási területét is bővíteni kívánja. A Spark 2020-ban új külföldi piacokra is be kíván törni azok után, hogy a szolgáltatást Bulgária mellett Litvániában és tavaly 70 autóval Romániában is elindította.


A vállalat közleménye szerint a Spark felhasználóinak száma átlépte a 70 ezret. A Spark Bulgária egyik legnagyobb villanyautó-vásárlója is, hiszen a közlekedési hatóság adatai szerint regisztrált 1 304 darab elektromos autóból 350 darabot a Spark üzemeltet. 

Forrás: seenews.com, capital.bg

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését