Idén eldől, hol épül a Hyundai üzemanyagcella-gyára


A Hyundai csoport egyik vezető tisztségviselője szerint a vállalat és annak részlegei készen állnak arra, hogy idén eldöntsék, új üzemanyagcella-gyárukat Dél-Koreában vagy valahol külföldön építik fel.

Soon-il Jeon, a Hyundai Motor Group üzemanyagcella-üzletágának vezetője nemrég egy tokiói konferencián arról beszélt, hogy jelenleg még nem született arról döntés, melyik országban épülhet fel a vállalat új gyára. A vezető azt ugyan nem árulta el, mely országok között fognak választani, de azt elmondta, a csoport új gyára 2024-től évi 100 ezer üzemanyagcellákat és azok vezérlőegységeit magában foglaló üzemanyagcella rendszerek előállítására lesz képes. 


A Hyundai Motor Group új, a dél-koreai Cshungdzsu városában építés alatt álló üzeme akár évi 40 ezer üzemanyagcellás rendszer előállítására lesz képes. Jeon szerin az új gyár idén június végéig, vagyis két és fél évvel határidő előtt elkészül, amelynek beindulása után jelentősen bővül a Hyundai eddigi évi 12 ezer üzemanyagcellás rendszer előállítására képes gyártási kapacitása. 

A koreai és a jövőben Koreában vagy máshol megvalósuló gyártási kapacitásokkal a Hyundai csoport 2024-tól már akár több mint évi 150 ezer üzemanyagcellás rendszer előállítására is képes lehet. Ezeket a rendszereket pedig nemcsak a Hyundai személy- és haszonjárműveiben hasznosítják majd, de munkagépek működtetésére is felhasználják. A Hyundai csoporttal együttműködésben a Hyundai Construction Equipment (CE) részlege ugyanis bejelentette, hogy olyan kotrógépeket és targoncákat készül fejleszteni, amelyek hidrogénnel működnek. 


A Hyundai CE a Hyundai Motorral és annak alkatrészgyártó leányvállalatával, a Hyundai Mobis-szal erről nemrég kötött egy hármas szándéknyilatkozatot. A három cég megegyezett abban, hogy még az idei év vége előtt kifejlesztenek egy üzemanyagcellás targonca prototípusát, majd 2021-ben egy ugyanilyen kotrógépet is készítenek. A Hyundai Motor fejleszti az üzemanyagcellát és az akkumulátort, míg a Hyundai CE a targoncák és kotrógépek tervezéséért és értékeléséért lesz felelős. Céljuk, hogy a tesztek után 2023-tól megkezdjék a típusok forgalmazását. 

A Hyundai Mobis szóvivője nem árulta el, hogy tervezik-e új üzemanyagcella rendszereket előállító üzem építését, annyit azonban megerősített, hogy a vállalat egy új környezetbarát járműalkatrészeket előállító üzem építését fontolgatja, ám a további részletekről még nem döntöttek.  

Forrás: reuters.com, constructionequipment.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei