A Hyundai üzemanyagcellás erőművet épített Ulszanban

A Hyundai két koreai energiavállalattal együtt megkezdték egy olyan üzemanyagcellás áramfejlesztő tesztüzemét, amely évente 8 ezer megawatt-óra elektromosságot állít elő. 

A koreai Ulszanban működő áramfejlesztő 8 ezer megawattórás kapacitása 2 200 olyan háztartás energiaigényét tudja kielégíteni, ahol a havi fogyasztás 300 kWh. Az 1 megawattórás energia kibocsátású üzemanyagcellás erőmű két darab 500 kilowattórás kapacitású üzemanyagcella-modulból épül fel, amely a Hyundai Motor Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjárójának különböző moduljával van ellátva.   

A Hyundai Motor, a Korea East-West Power (EWP) és a Deokyang vállalat az ulszani hőerőmű belsejében megkezdte az új üzemanyagcellás áramfejlesztő létesítmény tesztüzemét.  A három vállalat még 2019-ben kötött szándéknyilatkozatot egy olyan kísérleti projekt megvalósítására, amelyben a Hyundai Motor megépíti az üzemanyagcellás rendszert, az EWP működteti a létesítményt és értékesíti a megtermelt energiát, míg a Deaokyang biztosítja a hidrogént. A projekt a következő két évre szól.


A három vállalat szerint legújabb projektjük segítségével lokalizálni tudják az üzemanyagcellás erőművek építéséhez szükséges alkatrészeket, amelyek korábban erősen importtól függtek. „A múltban a koreai üzemanyagcellás létesítmények alkatrészpótlásának és fenntartásának költségei nagyon magasak voltak” – mondta az autógyártó képviselője. „Legújabb kísérleti projektünk a hazai fejlesztésű üzemanyagcellás rendszer integrálásával várhatóan hozzájárul a rendszer költségeinek csökkentéséhez, ahogyan ezzel együtt az üzemanyagcellás járművek árcsökkentéséhez is.”   

A Hyundai Motor nemcsak a járművek terén a szegmens vezető pozícióját betöltő Nexo hobbiterepjárójával, de az áramtermelés területén is igyekszik fejleszteni üzemanyagcellás rendszereit. A vállalat tavaly négy ilyen rendszert exportált Svájcba és céljuk, hogy 2030-ra világszerte már 700 ezer ilyen terméket értékesítsenek. 

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei