Leváltották a Hyundai WRC csapatfőnökét


A Hyundai Motorsport megvált a raliprogramot eddig irányító Michel Nandantól, akinek helyét a 2019-es szezonban a ügyfél-versenyrészleget vezető Andrea Adamo veszi át. 

Nandan már 2013 januárja óta vezette a Hyundai raliprogramját és az évek során felelős volt a Hyundai Motorsport németországi Alzenauban felépített gyárközpontjáért és az i20 WRC modell fejlesztéséért is. A Hyundai i20-ra épült ötajtós, majd a háromajtós Coupe változat az elmúlt három év során összesen tíz raligyőzelmet mondhat magáénak, a csapat pedig tavaly második helyen végzett a konstruktőri ranglistán is. 


A tavalyi szezonban a Hyundai Motorsport és annak vezető pilótája, Thierry Neuville is jó eséllyel küzdött a világbajnoki cím elnyeréséért, amit végül a Toyota Motorsport és Sebastien Ogier nyert meg. Ez hatalmas nyomást jelentett a csapat számára, a Hyundai vezetői pedig változást követeltek a motorsportrészleg menedzsmentjében. 

Dönci és Nandan 2013 decemberében
A Hyundai hivatalos sajtóközleményében megköszönték Nandan eddigi hatéves közreműködését, amely meghatározó mértékben hozzájárult a csapat kialakításához, növekedéséhez és fejlődéséhez az elmúlt évek során és a legjobbakat kívánták neki a jövőre. Egyúttal azt is közölték, hogy Michel Nandant a Hyundai Motorsport ügyfél-versenyrészlegét vezető Andrea Adamo váltja. 


Andrea Adamo a Hyundai Motorsport berkein belül eddig az i20 R5 és az i30 N TCR programokért volt felelős és nagy szerepet játszott abban, hogy a WTCR tavalyi első kupaszezonjában Gabriele Tarquini és a Hyundai szerezte meg a világkupát. Adamo továbbra is felügyeli a Hyundai ügyfélversenyzési tevékenységét, így mostantól a Hyundai Motorsport teljes csapatát irányítani fogja.

Forrás: autosport.comhyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei