A Hyundai hibridek gyártását is tervezi amerikai villanyautó-gyárában

José Muñoz, a vállalat globális elnöke és ügyvezető igazgatója szerint a Hyundai Motor a tisztán elektromos meghajtású modellek mellett mérlegeli a hibridüzemű autók gyártásának lehetőségét a jelenleg Georgia államban épülő villanyautó-gyárában.

A New York-i Nemzetközi Autószalonon megtartott sajtóseseményen José Muñoz CNBC kérdésére elmondta, hogy a vállalat jelenleg felméri a hibrid és/vagy plug-in hibrid járművek (PHEV) gyártásának lehetőségét a tisztán elektromos járművek mellett a Georgiában épülő gyárában. Korábban csak arról volt szó, hogy a 7,59 milliárd dolláros beruházással megvalósuló új Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) Bryan megyében a tervek szerint az idei év utolsó negyedévében kezdi meg az elektromos járművek gyártását. 

„Jelenleg az elektromos járművek felfutására készülünk, majd felmérjük, hogy a piaci értékeléstől függően a tervezéshez esetleg szükség van-e további technológiák igénybevételére” – mondta Muñoz. „Minden egy asztalra van kiterítve. Alkalmazkodni fogunk a piaci igényekhez és a szabályozók kérésének megfelelően egyelőre jó úton haladunk.”

Muñoz hangsúlyozta a Hyundai elektromos járművek iránti elkötelezettségét, miközben elismerte a hibridek és a PHEV-k előnyös vonzerejét bizonyos fogyasztók számára. „Úgy gondolom, hogy a PHEV számunkra kulcsfontosságú stratégiai téma. Mi voltunk a PHEV egyik úttörője, és azt hiszem, ki is akarjuk ezt használni” – tette hozzá. „Ezzel együtt a hibrid is nagyon fontos… a hibridtermelésünk folyamatosan növekszik. Nagy igény van rá. Tehát a Hyundainál is bővülni fog a hibridek aránya.”

Az újraértékelés azután történt, hogy a Biden-adminisztráció a károsanyag-kibocsátási szabályokat megváltoztatta és a tisztán elektromos járművek mellé a hibrid és a PHEV modelleket is bevonták. A Hyundai az autószalonon egy felfrissített Tucson crossovert is bemutatott, amelyet hagyományos benzines motorokkal, hibridhajtással és plug-in hibrid modellváltozatban is kínálnak majd.

Forrás: chosun.com/

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei