Enyhe modellfrissítés a koreai gyártású Sonatán

A Hyundai a 2012-es modellévre enyhén módosítja a Dél-Koreában legnépszerűbb modelljét, a középkategóriás Sonatát. Az új modellévre a koreai gyártású Sonata néhány apróbb kozmetikai frissítést, módosított első hűtórácsot, átformált külső tükröket és LED hátsó lámpát kapott.
A frissítéssel új mintázatú könnyűfém felnik is megjelentek a szintén újdonságnak számító, 18 collos abroncsméretben.
A beltérben a frissített modell jobb minőségű anyagokat kínál és az alapfelszereltség is gazdagodott. Ezek közé tartozik a belső visszapillantó tükörbe épített tolatókamera, a gazdaságos vezetésre figyelmeztető ECO visszajelző, ledes hangulatfény, nagy méretű napfénytető, illetve hűtött kesztyűtartó.

A frissített Sonata kétféle motorral kapható Dél-Koreában. Az alap egy kétliteres, négyhengeres Theta II benzinmotor maradt, amely 165 lóerős teljesítményre képes, ám a facelift során a 2,4 literes GDI négyhengeres benzinmotort lecserélték. Helyére egy vadonatúj, szintén kétliteres Turbo GDI egység került, amely 271 lóerős teljesítményre képes. Mindkét erőforráshoz rendelhető a hatsebességes manuális váltómű helyett szintén hatsebességes automata egység is.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei