India: Alto rivális a Hyundaitól

A Hyundai gőzerővel dolgozik egy, az i10-nél is kisebb, gyári kódnevén “HA” típuson, amelynek várható bemutatása még az idén várható. Főképp Indiában ugyanis hatalmas a kereslet az olcsó, kis motorral rendelkező járművek iránt és ebből a piaci szeletből a Hyundai is ki szeretné venni a részét. Nem véletlenül, hiszen ebben a szegmensben olyan modellek jelentek meg az elmúlt időszakban, mint a Tata Nano, illetve a rendkívül népszerű Suzuki (Maruti) Alto.

Egy elképzelés a lehetséges formatervről
Mivel az új kisautó gyártása valamikor az ősz folyamán indul meg a koreai gyártó Chennaiban található összeszerelő üzemében, így az ottani lapoknak (és lelkes olvasóknak) egyre több kémfotón sikerül megörökíteniük a készülő, még tesztelés alatt lévő modellt.
 
Koreai mérnökök is részt vettek az ú kisautó kifejlesztésében
A tesztautók erős álcázása ellenére jól megfigyelhető az irányvonal, amelyet a tervezők az autónak szántak. Az eddigi információk szerint az új modell az i10, illetve elődje, az Atos Prime (amelyet Indiában a mai napig gyártanak) egy fura ötvözete lesz, formaterve pedig illeszkedni fog a márka új, Fluidic Sculpture (folyékony szobrászat) névre keresztelt formanyelvéhez.
 
Koreai mérnökök is részt vettek az ú kisautó kifejlesztésében
Az új kisautó az Atos Prime módosított padlólemezére épül és nagy valószínűséggel egy 800 köbcentis, háromhengeres, 50 lóerős motor biztosítja majd a szerény haladást. A benzinmotor mellé egy autógázos verziót is terveznek, mivel ennek nagy jelentősége lehet az emelkedő benzinárak mellett az elmaradottabb térségekben. 
A legújabb kémfotón oldalnézetből is látható a HA
Még nem lehet tudni, milyen néven fog megjelenni az újdonság, de egyes találgatások szerint akár i5 néven is megjelenhet, de szóba került még a Matrix, Excel, Stellar nevek is, amelyek a Hyundai régebbi típusaira utalnak.

Sajnos valószínűleg az új kisautó nem jut el Európába, mivel ebben a térségben a szintén Indiában gyártott i10 tökéletesen megfelel a miniautókkal szemben támasztott biztonsági és környezetvédelmi igényeknek, elvárásoknak.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei